Ziyaret programı hakkında bilgiler veren Başkan Kamacı, Yunanistan'da kaldığı sürece Batı Trakya Türkleri ile turizm ve ticaret faaliyetlerinin geliştirilmesiyle Ege Denizi'nde bulunan adalar konusunda görüş alışverişinde bulunacağını söyledi. Bu nedenle 8-10 Mayıs tarihleri arasında Yunanistan"da bulunacağını belirten Kamacı, “Görüşmelerde Didim'in turizm ve ticari hareketi masaya yatırılacağız. Yunan adalarının ilçemize feribot seferlerinin yapılması, bunun yanında Seyahat acenteleriyle görüşmelerimiz olacak” dedi.
Aynı zamanda Türkiye'den giden Rumların oluşturduğu köyde bir takım etkinliklere de katılacaklarının altını çizen Başkan Kamacı, “İstanbul'a çok sayıda Yunanlı turist geliyor. Sakız adasından İzmir'in Çeşme ilçesine yılda 60 bin Yunanlı insan geliyor. Bunların tamamı Türkiye'ye alışveriş için geliyor. Bizde Kos, Samos ve Patmos adalarından Yunanlıların Didim'e gelmesi için görüşmelerde bulunacağız” diye konuştu.
Başkan Kamacı, bu sene Kos Adası"ndan çok sayıda turistin geleceğini, günü birlik ve gecelemeli olarak turistleri Didim'de ağırlayacaklarını sözlerine ekledi.