Aydın"ın turizmde parlayan yıldızı haline gelen Didim, altyapı sorununu tamamlayan ender turizm kentlerinin başında yer aldığı bildirildi. Altyapı çalışmalarına paralel olarak yol, kaldırım, park, bahçe ve refüj çalışmalarını da önemli derecede tamamlayan Didim Belediyesi, şimdilerde tüm dikkatini 2013 yılına çevirdi.
Didim"in Belediye Başkanı Mümin Kamacı, bir süre önce mobil gümrük kapısını açarak, ilçeye deniz yoluyla da turist girişini sağladıklarını hatırlatarak, “Bu yıl sonunda da Yat marinamız tamamlanarak hizmete açılacak. Tabiî ki bizim için Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümü çok önemli. Fakat biz Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yıldönümünü kutlayacağımız 2013 yılını hedefledik. Didim bir turizm kenti ve bizimde hedefimizde daha gelişmiş bir turizm kenti yaratma düşüncesi var. Yat Limanının yanı sıra 2010 yılında da kruvaziyerlerin yanaşabileceği büyük yolcu iskelemizi de tamamlayacağız. Böylece Didim"e deniz yoluyla gelecek turist sayısında da büyük artış olacaktır. Hedeflerimizi belirlerken Didimi nasıl sorunsuz bir kent haline getirebiliriz düşüncesi hep ön planda olmuştur” dedi.
Didim"de 2001 yılından bu yana Turizm Kenti söylentilerinin dolaşmasına rağmen bu yönde başkent Ankara"dan somut bir yanıt alamadıklarını da söyleyen Başkan Kamacı, “Bakanlık olarak turizm kenti yönünde ilçemizde hiçbir yatırım gerçekleştirilmemiştir. Sadece Didim"in plan sorumluluğun 4"te 3"ü Turizm Bakanlığına geçti. Bizde Bakanlığın planlamasını biran önce yapıp, yatırımcıların önünü açmasını bekliyoruz. Didim"de yat limanıyla birlikte deniz yoluyla ilçemize gelecek turistlerin beklentileri çok üst seviyede. Golf sahaları, 5 Yıldızlı Oteller, Tatil köyleri Didim"e biran önce kazandırılmalıdır” diye konuştu.