2010 yılının son gününde basınla bir araya gelen Başkan Kamacı basın mensuplarıyla birlikte Didim gündemini değerlendirdi.
Başkan Kamacı haftalık toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İlçede süren yıkımlara değinen Başkan Kamacı, “İmara aykırı yapılan yapıların yıkımı sürüyor ve devam edecek. İnsanlarımıza imara aykırı yapmamalarını söylemiştik.Uğraşıyorlar 1 metre çatı katını büyütüyorlar. Sonra yıkım var diyoruz binanın da böyle olunca şekli bozuluyor diyorlar.1 metre fazla olunca binayı fazla mı diyoruz hayır diyor o zaman bunlara ne gerek vardı. Bu nedenle binalar Belediye Meclisi"nde pergule ve çıkmalar için alınan karara göre yapılırsa sorun olmayacak” dedi.
Veranda ve Lunapark"ın yıkımıyla ilgili de yöneltilen soruyu da cevaplayan Kamacı, “Bu yerlerin yıkımı için tebliğ yapıldı. Hukuken geri dönüşü yok. Önümüzdeki ay yıkımlar gerçekleşecek. Lunapark konusunda belirlenen bir yere taşınması için görüşmeler yapılabilir”dedi.
İçişleri Bakanlığının göreve iadesine süresinde itirazları oldu mu? Şeklindeki soruyu da cevaplayan Kamacı “Bakanlık bir üst mahkemeye itiraz etti ama itirazının ret edildiğini öğrendik” diye konuştu.
BAŞKAN KAMACI:“ASILAN PANKARTIN GEREĞİ YAPILMALI”
Birim amirlerinde herhangi bir değişikliğin olmadığını ve yasal olarak herkesin görevlerini sürdürdüğünü de dile getiren Başkan Kamacı Sanayi Sitesinin son durumuyla ilgili de şunları söyledi; “Sanayi Sitesi yönetimi, AK Parti İlçe Teşkilatı ve şehir plancısı konuyla ilgili görüşmeler yapıyorlar. Biz mecliste karar aldık, planı bakanlığa gönderdik. Onlarda biz bu işi Ankara"da yapacağız dediler. Biz de tabii ki buranın yasallaşmasını istiyoruz. Referandum öncesi "Referanduma Evet, Sanayi Sitesi"nin yıkılmasına hayır" diye pankart asılmıştı. Asılan pankartın gereğinin yapılmasını istiyoruz”şeklinde konuştu.
Apollon Tapınağı çevresindeki çalışmalar başlatılması için AYDEM"i beklediklerini söyleyen Kamacı “AYDEM elektrikler direklerini toprak altına aldığında bizde çalışmalarımıza başlayacağız. Burada tescilli evler de var. Buna göre çalışmalarımız olacak Burada, bize müze için bir ev tahsis edildi. O ev içinde bu süre içerisinde çalışmalarımız olacak” diye konuştu.