Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, geçmişten bugüne kadar yaşanan süreçle ilgili gerekli belgeleri basın yoluyla hakla paylaşacağını belirterek “İyi olursa Allah’tan kötü olursa her şey Belediyeden; Biz de Cem Evlerinin yasal statüye kavuşturulmasını istiyoruz” dedi.

Didim Kaymakamlığı tarafından Hazine arazisini işgal ettikleri gerekçesi ile hakkında yıkım kararı çıkan Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cem evinin durumuyla ilgili olarak değerlendirme yapan Belediye Başkanı Mümin Kamacı Cem Evlerinin yasal statüye kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Başkan Kamacı konuyla ilgili olarak CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’ın Mecliste söz aldığını ve Cem Evlerinin ibadet merkezi olarak tanınması gerektiğini bildirdiğini söyledi. Kamacı, Kaymakamlık tarafından Cem Evine işgalci olduğuna dair bir yazı gönderildiğini öğrendiğini belirterek “Bu yazı ayın 5’inde gitmiş. Aydın 20’sin de Milletvekillerimizden duyduk. Cem evinin avukatını aradım, onlarda doğruladı. Cem evinin yasal statüye kavuşması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Cami için nasıl davranılıyorsa, Cem evi içinde öle davranılmalı.”dedi.

Belediyeye yönelik suçlamaları da isyan eden Kamacı “18. madde uygulamasında yerin kaydırılması gibi bir durum yok. Biz hatta bu konuda yargılama bile geçirdik ama sonuç olumsuz çıkmadı. Yine burada bize fatura çıkarılmaya çalışılıyor. Bu konuyla ilgili 1995-1996 yılından bu yana belediye ile ilgili irtibat olan kısımları basın yoluyla halkla paylaşacağım. İyi olursa Allahtan kötü olursa CHP’li Belediye yapıyor.”diye konuştu.

Cem evinin durumuyla ilgili o dönem bu uygulamayı yapan Harita Mühendisi Zafer Kolçak ise “18 uygulamalarında belediye hisselerinin olduğu mevcut kadastrol yollar var. Bu yol Cem evinin bulunduğu alana giriyor. Kadastrol yoldan ne kadar kapandıysa o kadar kısım uygulamaya katılıyor ve kamuya terk edilir. Bahse edilen ve belediye hissesi denilen yer burası; bu yer hazineden başka yerle takas edilmedi. Hazine adına tescil edildi. Yerin belediye ile ilgisi yok. Cem evi burasının hazineye ait olduğunu biliyor. Biz Cem evinin sorununu çözmek için düzenleme yaptık. Cem evi bunu çözmek için hazineye kiralama talebinde bulunacaktı, o zaman da ruhsat alabilecek konumda değildi, biz ruhsat alabilecek konuma getirdik.”diye konuştu.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png