Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı haftalık basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Başkan Kamacı devam eden belediye çalışmalarıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlarken “Altınkum bölgesinde devam eden çalışmayla ilgili olarak 8 Şubatta ihale yapılacak. Bu iş ihale endeksli, Mart ayında işe başlanıp, 15 Mayıs’ta ş teslimi yapılacak.”dedi.
“Biz belediye olarak o bölgede işleri bitirmiş olacağız” diye Kamacı, “Kanalizasyon çalışmalarının büyük kısmı Vali Konağına kadar yapıldı. Kanalizasyonun dışında MOBESE çalışmaları da bu alanda sürüyor. Biz bu süreçte belediyenin yapacağı çalışmaları yapacağız ama ihale süreci uygulanmak zorunda; burada anahtar teslimi iş yapılacak. Altyapıyı belediye kendisi yapacak, döşeme, aydınlatma gibi işler firmaya ait olacak”şeklinde konuştu.
ALTINKUM ESNAFINA ÇAĞRI
Başkan Kamacı Altınkum esnafına da çağrıda bulunarak “Altınkum’daki işletmelerin çekme mesafeleriyle ilgili olarak müfettiş inceleme yaptı. Bu konuda şikayetler olmuş, bizde esnafa dedik ki siz başlayın biz de ondan sonra çalışmaya başlayalım dedik ama esnaf bunu yapmadı. Bizde bu çalışmayı başlatınca esnaflarımızı düzenlediğimiz toplantılarda bilgilendirdik. Biz burada zemin işini yetiştiririz ihale de sıkıntı çıkmazda bu iş sezona yetişir. Esnaflarımızda bu anlamda çekme mesafelerine ilişkin çalışmalarını yapmaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.