Başkanlık makamında düzenlenen haftalık basınla sohbet toplantısında Başkan Kamacı Gazi İlköğretim Okulu 7.sınıf öğrencileri Berk Sakman, Ziya Erçetin ve Türkay Öztaç Didim Belediyesinin çalışmalarıyla ilgili sorunlarını yanıtladı. İlk olarak Didim Kış turizmiyle ilgili yöneltilen soruyu cevaplayan Başkan Kamacı “Didim’de yeni tahsisi açılan yerler var, Buralara önümüzdeki yıllarda 5 yıldızlı yeni oteller açılacak. Otel sayısı arttıkça buna bağlı olarak ta kış turizmi harekete geçecektir ve turizm sezonu 12 aya yayılacaktır. Biz ayrıca turizmin gelişmesi için yurt içi ve yurt dışındaki fuarlarda ilçemizi tanıtımı yapıyoruz. Didim’de kış turizmi olursa bu da ilçemize katkı sağlayacaktır.”dedi.
Öğrencilerin kaldırımlar, yaya geçitleri ve trafik işaretleriyle ilgili sorusuna da yanıt veren Kamacı “Şehrimizin belli noktalarında sinyalizasyon çalışması tamamlandı. Sokaklarda bilindiği üzere çalışmalar devam ediyor. Hem Belediyemizin hem de AYDEM’in, MOBESE sisteminin çalışmaları sürüyor. Biz de bu çalışmaların tamamlandığı bölgelerde çalışmalarımız sürüyor. Buralara düzgün yollar, kaldırımlar yapıyoruz ve çalışmalarımız sürecek” dedi.
Depremde eşyaların sabitlenmesi konusunda yöneltilen soruyu cevap veren Kamacı “Biz bu konuyla ilgili her yıl kampanyamız sürdürüyoruz. Belediyemize talep geldiği takdirde eşyaların sabitlenmesini sağlıyoruz. Öncelikle ülkemiz deprem kuşağında ve yaşanabilecek afetlere karşı tedbirlerimizi almalıyız. Bizim bu kampanyadaki amacımız halkımızı yardımcı olmak. Afetleri durduramayız ama önlem alabiliriz. Olası afet durumunda Bir kişinin bile hayatını bu şekilde kurtarabilmek bizim için önemli” diye konuştu.
Yaşlılarla ilgili kuzurevi yapımına yönelik soruyla ilgili de konuşan Başkan Kamacı, “Projemiz şu an bitmek üzere, İçişleri ve yönetmeliği hazırlanıyor. Çalışmalar sona ermek üzere. Bu Huzurevi yapıldığında özel olacak ama kimsede sokakta kalmayacak. Belli kontenjanımız var. Burada kalacakların da tespiti yapılacak” dedi.
Didim’de Festivallerle ilgili de yöneltilen soruyu cevap veren Kamacı, şöyle konuştu: “İlçemizde her yıl Barış Festivali yapılıyor. Burada çocuklara yönelikte etkinlikle yapılıyor. Kışın ise festival yerine sosyal ve kültürel etkinlikle oluyor. Tiyatro ve paneller gibi ama halkımızın bu anlamda katılımı düşük. Başka konularda da talep gelirse biz elimizden geleni yapmaya hazırız”
Belediye tarafından yeni parkların yapımıyla ilgili de yöneltilen soruya cevap veren Kamacı, şunları söyledi: “Biz her mahalleye bir park yaptık. Yaptığımız parkı mahalle sakinlerini teslim ediyoruz ama ne yazık ki sahip çıkılmıyor. İnsanlarımız duyarlılık göstermeli, sonuçta onlar için bu parklar yapılıyor. Önümüzdeki süreçte yeni parklar yapacağız ama sizin gibi duyarlı gençler bunlara sahip çıkmalı. Hayvan hakları gereğince kısırlaştırılan hayvanlar belli bir süre barınakta tutuluyor ve daha sonra salınıyor. Bu serbest bırakan hayvanların bazıları ise zaman zaman sıkıntılara neden olabiliyor ama biz bu anlamda ara ara bunları barınakta topluyoruz ve bakımlarını yapıyoruz. Hayvanlarımıza da bu anlamda sahip çıkıyoruz”