Fatih ve Bağcılar'da para karşılığı sahte belge düzenleyen ve bastıkları sahte paraları piyasaya sürmek isteyen kişilerin bulunduğu yönündeki ihbarlar üzerine İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.
 
Konuya ilişkin olarak 3 ay süren teknik ve fiziki takip çalışmalarının ardından Fatih ve Bağcılar'da belirlenen 16 adrese eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda, suç örgütünün elebaşıları oldukları önü sürülen Mehmet Ç, Mehmet K ve Abdulkadir K'nin de aralarında bulunduğu 12 kişiyi gözaltına aldı.
 
Bu kişilerin üzerleri, iş yerleri ve evlerinde yapılan aramalarda, üzerinde 8 adet Benjamin Franklin kabartması basılı yaklaşık bin adet kağıt, üzerinde Benjamin Franklin resmi bulunan kalıp ve aydınger kağıdı, değişik kurum ve kuruluşlara ait 19 mühür, 25 kaşe, düzenlenmemiş 790 nüfus cüzdanı, 610 sürücü belgesi, 307 ustalık belgesi, 306 kalfalık belgesi, 225 Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü hologramı, aynı üniversiteye ait 220 boş diploma, 103 motorlu araç trafik belgesi, 100 lise diploması, takdir, teşekkür belgesi, 15 pasaport ve pasaport sayfaları ile çok sayıda doküman ele geçirildi. 
 
Emniyet Müdürlüğünde sorgulanan şüphelilerin, matbaalarında bastıkları sahte belge ile paraları komisyon karşılığında piyasaya pazarlayarak kendilerine yüklü miktarlarda haksız kazanç sağladıkları belirtildi.
 
Emniyetteki işlemleri tamamlanan 12 şüphelinin 3'ü ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, 9 kişi adliyeye sevk edildi. 
 
Mehmet Ç, Mehmet K ve Abdulkadir K'nin de aralarında bulunduğu 9 kişinin mahkemece tutuklandıkları, olayda kullanılan matbaaya da yasal işlem uygulandığı kaydedildi.