Sözlerine Karaman'da şehit olan polis memuruna Allah'tan rahmet dileyerek başlayan Akdağ, "Bu sabah bir Polis memuru kardeşimizin şehit olması, Karaman'a bizim de üzüntüyle gelmemize neden oldu. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine de başsağlığı diliyorum. Bildiğim kadarıyla Savcılık soruşturmasına devam ediyor" dedi.

Karaman'da sağlık hizmetlerinin geliştiğini, bundan sonra daha da gelişeceğini ifade eden Akdağ, kalp krizi geçiren hastalara müdahaleyle ilgili bakanlığın çalışmasının detaylarını aktardı. Akdağ, şöyle devam etti:

"Kalp krizi geçiren, geçirme şüphesi olan vatandaşa ilk 4 saat içinde müdahale edip bunu çok gelişmiş bir merkezde inceleyip, değerlendirip kalbine kalp damarlarına doğrudan müdahale etmek lazımsa bunu gerçekleştireceğiz. Bunu tüm Türkiye için planlıyoruz. Hasta naklini, bulunulan yere göre helikopter ve uçak ambulansla gerçekleştireceğiz. Bu uygulama için, 2012'nin sonunu kendimize hedef aldık, belki bir kaç ay sarkabilir. Bütün vatandaşlarımızı kalp kriziyle ilgili en uygun merkeze kavuşturacak şekilde planlamalarımızı yapmış durumdayız. Anjio, kalp damarla ilgili meselenin en önemli kısmı kalp krizi geçiren hastalara erken müdahale kısmıdır. Yoksa vatandaş anjioyu, herhangi bir biçimde, bunu kendi şehrinde olmasa bile yakın bir şehirde yaptırabilir. Bunu önemli bir hedef olarak koymuş durumdayız."