"Sağlık kontrolü yapıldı mı" şüphesi soruşturma başlattı. Dedesi: Bize "kalbim ağrıyor" demişti
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Dikkaya İlköğretim Okulu, önceki gün okullar arası futbol turnuvası kapsamında Topluca Köyü İlköğretim Okulu'yla maç yapacaktı. Dikkaya İlköğretim Okulu takımı oyuncularından 4'üncü sınıf öğrencisi Adem Kus, maç öncesinde takım arkadaşlarıyla birlikte ısınma hareketleri yapmaya başladı. Ancak Kus, bu sırada birden yere yığıldı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Kus Kaçkar Bölge Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Kus'un ölümü nedeniyle ilçedeki okullararası futbol turnuvası ertelendi.
 
MÜFETTİŞLER DEVREDE
 
Rize Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, olayla ilgili soruşturma başlattıklarını açıkladı. Çelik, "Çok talihsiz bir olay. Küçük yaşta bir çocuğumuzun hayatını kaybetmesi bizi son derece üzdü. Müsabaka öncesinde herhangi bir sağlık kontrolü yapıldı mı şu anda bilmiyoruz. Müfettişleri olayı soruşturmak üzere görevlendirdim. Soruşturma sonucunda ihmal var mı, yok mu ortaya çıkacak" dedi. Öte yandan Adem Kus dün öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi. Osman ve Müzeyyen Kus'un beş çocuğundan en küçüğü olan Adem Kus'un okulunda da cenazesinde olduğu gibi hüzün ve gözyaşı vardı. Sınıf arkadaşları Kus'un oturduğu sıranın üzerine çiçekler koydu.
 
'DOKTORA GÖTÜRMEDİK'
 
Talihsiz çocuğun dedesi Nazım Kus, torununun kalp rahatsızlığı olduğunu bilmediklerini belirterek, "Yaylada bir keresinde kalbinin ağrıdığını söyledi. Dudakları morarmıştı. Ancak doktora götürmedik. Meğer kalbinde hastalık varmış" dedi. Küçük çocuktan geriye ise iki hafta önce okul takımıyla sahaya çıktığı anda çekilen görüntüleri kaldı.
 
sabah