Kayseri'de bir firma, kalorifer peteğine takılan, alüminyum ve mikrofiber bezli hava nemlendirici filtre üretti. Filtre sistemi, kalorifer peteği sıcak kaldığı sürede 1,5 litre suyu 24 saatte buharlaştırarak ortamı nemlendirip, kaloriferin yaydığı isi önlüyor.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Simteks Limited Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış aylarında kalorifer peteklerinin ortamdaki nemi alarak havayı kuruttuğunu, bu durumun sağlığı olumsuz etkilediğini söyledi.

Kuru havanın zararlarını ortadan kaldıran filtre sistemi ürettiklerini ve Türkiye genelinde 15 bayide filtre satışlarının sürdüğünü belirten Yılmaz, şu bilgileri verdi:

''Türk Patent Enstitüsü'nden 'Simline Clean' adını verdiğimiz ürünümüzün patentini aldık. Kayseri Organize Bölgesi'ndeki fabrikamızda günlük 800 adet filtre üretiyoruz. Kalorifer peteğine takılan, alüminyum ve mikrofiber bezli hava nemlendirici filtresi olan sistem, kalorifer peteği sıcak kaldığı sürede 1,5 litre suyu 24 saatte buharlaştırarak ortamı nemlendiriyor. Özel filtresi sayesinde kaloriferin yaydığı isi de önleyerek, özellikle perde ve duvarların kirlenmemesini sağlıyor.''

Türkiye genelinde 14 milyon kaloriferli bina bulunduğunu anımsatan Yılmaz, ''Şu anda talebe göre günlük 800 adet filtreli sistem üretiyoruz. Türkiye genelinde 15 milyon kaloriferli bina var. Talep artarsa, biz de üretimimizi artıracağız. Türkiye'de 15'ye yakın ilde bayimiz bulunuyor. İhracata da yönelmeyi planlıyoruz'' dedi.

Mehmet Yılmaz, filtre sisteminin bayilerde 38,80 liradan satıldığını sözlerine ekledi.