Didim Atatürk İlköğretim Okulu, en kaliteli okul yarışması için hazırlıklarını tamamladı. Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Araştırma, Yönetim ve Geliştirme Dairesinin 2005 yılından bu yana ülke genelinde başlattığı kaliteli okul yarışması her yıl düzenlenirken, yarışmaya 2006-2007 eğitim-öğretim döneminde katılan ve il üçüncüsü olan Atatürk İlköğretim Okulu bu yıl daha da iddialı hazırlanıyor.
Atatürk İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı İbrahim Ata, Milli Eğitim Bakanlığı 2005 yılından bu yana bu yarışmayı düzenlediğini söyleyerek, “Biz okul olarak 2006-2007 yılında yarışmaya katıldık ve il üçüncüsü olduk.O zaman yarışmaya Aydın il genelindeki 420 okuldan 8 okul katılmıştı. Geçen dönem yarışmaya katılmadık çünkü hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl yapılacak il yarışmasında iddialıyız. Düzenlenen bu yarışma neticesinde birinci olan okul bakanlığa gönderilecek. Tüm illerden gelen okullar arasında yapılacak yarışmanın sonucunda da Türkiye çapında dereceye giren okullar belirlenecek” dedi.
Düzenlene yarışmanın kriterleriyle ilgili olarak ta bilgiler veren Ata, “Yönetim, organizasyon, okul planları ve süreçler, çalışan sayısı, öğretmen ve öğrenci sayısı. Çoğunlukla yarışmada sayısal kriterler dikkate alınıyor. Biz de bu amaçla okulumuzda Toplam kalite ekibini kurduk. Başında okul müdürümüzün yer aldığı kurul 5 kişiden oluşuyor. Ayrıca Okulumuzda Okul Gelişim ve Yönetim ekibi adı altında bir ekipte kurarak çalışmalar yaptık. Bu ekibimizde okul Müdürümüz ve öğretmenlerimiz dışında veliler ve sivil toplum örgütünden temsilciler de yer aldı. Bu ekibimiz 13 kişiden oluşmaktadır” diye konuştu.
Yarışma için 17 Kasım"a kadar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne başvuru yapacaklarını açıklayan Ata, şunları söyledi: “Aydın sonuçları 9 Şubat tarihinden sonra açıklanacak. Birinci okul 16-20 Şubat tarihleri arasında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bakanlığa iletilecek. Yarışmanın kesin sonuçları ise Mayıs ayında açıklanacak. Bunun öncesinde ise Türkiye"de il genelinde birinci olan okullara bakanlıktan gönderilen heyet Nisan ve Mayıs aylarında incelemelerde bulunacak”