Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) üçüncü kez ev sahipliği yaptığı 54. Avrupa Kalite Kongresi, Kuşadası Kervansaray Otel'de gerçekleştirilen kokteyl ile başladı. Mehteran takımı eşliğinde Öküz Mehmet Paşa Kervansarayına yürüyüş ile başlayan kongreye yurtdışından da büyük katılmı oldu.
Yürüyüş öncesinde açıklama yapan TSE Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, "Ege Bölgesinin en güzel yerindeyiz. Buradaki yabancı misafirlere gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz. Türk Standartları Enstitüsü alanında dünyanın en önemli kuruluşlarından bir tanesi. Dünyanın ilk on kurumu içerisinde yer alıyoruz. Avrupa'daki konumumuz ise ilk beş içerisinde. 56 yıldır ülke sanayisinin gelişmesine katkı sağlayan bir kuruluşuz. Her şey standartla başlar. Standartla üretilen ürünler, her zaman çalışanların
verimliliğini elde etmeye yarayan çok önemli bir araçtır. 54. Avrupa Kalite Kongresini düzenliyoruz. İçinde bulunduğumuz hafta, dünya standartlarının kutlandığı bir hafta. Türk Standartları Enstitüsü olarak, 14 Ekim Dünya Standartlar Günü'nün kutlanmasına biz vesile olmuşuz. Bunu başaran Türkiye'dir. Umarım Türkiye olarak böyle güzellikleri her zaman yaşarız. Standartsız hiçbir şey olmuyor. Kurumumuz, sanayicinin rekabet gücünü yükseltmiştir. TSE demek kalite demektir" dedi.
TSE Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil'in konuşmasının ardından Mehteran Bölüğü, konuklarla birlikte Liman Caddesi üzerinde Tarihi Kervansaray Otel'e doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşün ardından ev sahibi TSE tarafından Kervansaray Otel'de kokteyl düzenlendi. Etkinlik, bugün saat 19.00'da Swissotel'de düzenlenecek Altın Ambalaj Yarışması ödül töreni ve akşam yemeği ile son bulacak.