CHP Aydın İl Kadın Kolları'nın Nevzat Biçer Parkı'nda düzenlenen 11. Olağan Aydın İl Kadın Kollraı Kongresi'nde uzun yıllardır CHP çatısı altında siyaset yaptığının altını çizen CHP İl Başkanı Barkan Kalınomuz  bugüne kadar erkek siyasetçilerden çok kazık yediğini iddia etti. Buna karşılık kadınlardan hep destek gördüğünü savunan Kalınomuz, yediği kazıklar yüzünden bir dönem CHP yönetiminden uzak kalmak zorunda kaldığına işaret ederek, “Ama bu süreç içerisinde mutlak bir yerlerde bulunduk. Ama bir şey söylemek istiyorum; ben siyasi yaşamımda kadınlardan hiç kazık yemedim. Hep erkeklerden yedim. Merkez İlçe Başkanlığı görevimin ikinci dönemindeyken bir gün artık canıma tak etti. Bir yönetim kurulu toplantısında dedim ki; ‘Yemin ediyorum ki, elimde imkan olsa hepinizi ameliyat ettiririm’ Ama bunu erkeklere söyledim. Beni o dereceye getirmişlerdi ve bu noktada oldu” şeklinde konuştu.

Kadınlarla siyaset yapmaktan hep mutluluk duyduğunun altını çizen Kalınomuz, şunları söyledi:

“O nedenle biz kadınlarla siyaset yapmaktan hep büyük mutluluk duyduk. Kadınlar bu noktada hep bu işin içerisinde oldu. Hiçbir zaman kadınlardan kazık yemedim dedim çünkü; onların anaç ruhu, onların sevme duygusu biz erkeklerden daha farklı. O nedenle kadınlarla siyaset yapmak her zaman ve hayatımızın her noktasında bizim için onur kaynağı olmuştur.”

“BİR GÜN ERKEKLER YÜZDE 33’E İHTİYAÇ DUYACAK”

CHP tüzüğündeki yüzde 33’lük kotanın kadın kotası olmadığını aksine bir cinsiyet kotası olduğuna vurgu yapan Kalınomuz, sözlerini şöyle tamamladı:

“CHP tüzüğündeki yüzde 33’lük kota bir kadın kotası değildir, bir cinsiyet kotasıdır. Umarım bu cinsiyet kotasına bir gün erkekler ihtiyaç duyar diye düşünüyorum”

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

video.gifHaberin videosu....