Kapıdan çıkardılar ama bir gün mutlaka bacadan gireceğim” dedi.
CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur ve il yönetimi tarafından CHP"li Aydın Belediyesi ile uyum içerisinde çalışmadığı için görevden alınan eski İlçe Başkanı Barkan Kalınomuz, sıl görevden alınma gerekçesinin bu olmadığını iddia etti. Asıl gerekçenin Tunç Aytur"un kendisinden öç almak istemesi olduğunu ileri süren Kalınomuz, İl Başkanı Tunç Aytur ile arasındaki husumetin İl Başkanlığı için yapılan kongrede başladığını söyledi. Kongrede demokratik hakkını kullanarak Aytur"u desteklemediğini belirten Kalınomuz, “Aytur parti içindekilerin bir kısmını kambur görerek partiden atmak istedi. Ben buna müsaade etmeyince aramızdaki husumet büyüdü. Aytur, görevden almaya alışkındır. Daha önceki il başkanlığı döneminde de merkez ilçe başkanını görevden aldı. Aytur"un uyum sorunu sadece merkez ilçe ile değil, Didim, Kuşadası, Germencik, Çine ve Kuyucak ilçe yönetimleri ile de uyum sorunları var” diye konuştu.
Merkez İlçe Yönetimini düşürmek için il başkanı ve belediye başkanının ekip çalışması yaptığına değinen Kalınomuz, şunları söyledi: “Görevden alınmadan önce il başkanı ve belediye başkanının ekip arkadaşları, zabıta marifeti tehditlerle üyeleri istifa ettirip, yönetimi düşürmeye çalıştılar. Hatta, park, bahçe işlerinde çalışan bir yönetim kurulu üyemizi istifa etmesi için zorladılar. İstifa etmeyenleri görevden aldılar. Son olarak 12 Eylül"de Berhan Şimşek"i Aydın"a getirmek istediğimizi ve yer tahsis edilmesini istedik. Yer tahsis etmedikleri gibi, broşür dağıtmamızı ve pankart asmamızı engellediler. Program ertelendi. Belediyede işlerimiz yapılmıyordu” dedi.
Demokratik bir şekilde seçildiği görevinden, anti demokratik bir şekilde alındığını belirten Kalınomuz, şunları söyledi: “İl Başkanı ve Belediye Başkanı"nın ittifakı ile anti-demokratik biçimde Merkez İlçe Başkanlığı görevinden alındım. Demokrasi ile geldim, anti demokrasi ile gidiyorum. Bu şekilde görevden alındığım için onur duyuyorum. Demokratik seçimle geldim, demokratik olmayan bir şekilde gidiyorum. Kapıdan çıkardılar ama bir gün mutlaka bacadan gireceğim”