AKP, sosyal demokrat il ve ilçelerde Anavatanlı liberal isimlere ağarlık vermeye başladı. AKP, Başbakan Tayyip Erdoğan"ın mutlak alınmasını hedef olarak gösterdiği sosyal demokrat “kalelerde” sürprizle seçmenin karşısına çıkıyor.

Anavatan Partili adaylarla 29 Mart"ta seçmenin karşısına çıkmaya hazırlanan AKP, ilginç bir taktik de izliyor. Bazı ANAP"lı kurmaylar ise, kapatma davasında Anayasa Mahkemesi"nden tarihi bir uyarı alan AKP"nin ANAP kökenli liberal adayları göstererek “laiklik karşıtı değiliz” mesajı vermeye çalıştığını öne sürüyor.

ÇİÇEK VE AKSU OPERASYONU

ANAP kökenli isimlerin AKP"ye geçmesinde Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu"nun önemli rol oynadıkları belirtildi. Her iki isim de Özal döneminde ANAP"ta görev yapmıştı. AKP"de ANAP kökenli Bülent Akarcalı ve Mehmet Ali Binici"nin ardından İstanbul Bakırköy için de ANAP"lı eski Bakan Ali Talip Özdemir"in adı gündeme geldi. AKP"nin çengel attığı ANAP kökenli isimler şöyle:

ÇANKAYA-BÜLENT AKARCALI: ANAP"ta Genel Başkan yardımcılığı da yaptı. Önce Mesut Yılmaz"ı destekledi sonra “Beni değerlendirmedi” diyerek partiden de koptu.

ADANA-MEHMET ALİ BİLİCİ: Aytaç Durak"ın AKP"den ayrılıp MHP"ye gitmesiyle Bilici"nin adı partide öne çıktı ve aday gösterildi. Bir dönem Mesut Yılmaz"ın prenslerinden olan Bilici, Anavatan Partisi"nde üç dönem milletvekilliği yaptı.

KADIKÖY-SİNAN GENİM: Pek çok önemli esere imza atan yüksek mimar Sinan Genim, AKP"nin Kadıköy Belediye Başkan adayı oldu. Genim ANAP döneminde Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyesi olarak da görev yapmıştı.

BEŞİKTAŞ-SİBEL ÇARMIKLI: ANAP"ın eski İstanbul İl Başkanı olan Sibel Çarmıklı da Mesut Yılmaz ekibinden biri olarak öne çıkıyor. Çarmıklı Beşiktaş"tan aday gösterilecek.

BAKIRKÖY ALİ TALİP ÖZDEMİR: 1992 yılında Bakırköy Belediye Başkanı seçilen, 1999"da ANAP"tan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı"na aday gösterilen Ali Talip Özdemir, ANAP"ın Genel Başkanlığı"nı da yaptı. Özdemir"in adı Bakırköy ve Büyükçekmece için geçiyor.

GAZETEPORT