Kuşadası Belediyesi tarafından daha önce tarihi yapıların cephe giydirmeleri yapılan, Kuşadası"nın ilk yerleşim yeri tarihi Kaleiçi Bölgesinin zemin kaplamalarının da yenileme çalışmaları başladı.
Turizm sezonu bitiminde başlatılan çalışmaların ilk bölümünde mevcut kayrak taşlı zemin kaldırılıyor. Bu işlemden sonra Kaleiçi"nin alt yapısı ele alınarak binaların dikey yağmur suyu hatları, temiz ve pis su bağlantı tesisatları düzenlenerek, yüzeysel yağmur suyunu toplayan hatlar genişletilerek yenilenecek.Alt yapı çalışmalarından sonra zemin yenilemesi başlayacak. Zemin, küp granit taş kaplama olacak. Bu taşın hem gri rengi hem de bazalt olan malzemesi ile zemin şekillenecek. Yolların kesiştiği noktalarda ise traverten mozaik taşlarla desenler oluşturulacak.
Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, “Belediye olarak kentsel dönüşüm çalışmalarımız kapsamında Kaleiçi"nin zeminini yeniliyoruz. Turizm sezonunun bitmesiyle çalışmalara başladık. Alt yapısı, çevre düzenlemesi ve yeni zeminiyle Kaleiçi"ni 2009 turizm sezonu öncesi hazır duruma getireceğiz” dedi.