ESPİYESPOR maçında 4 futbolcu arkadaşıyla hakemi döven Derelispor'un kalecisi ve Dereli İlçesi'nin CHP'li belediye başkan vekili Yakup Özer, “Hakemlerden özür dileyeceğim“ dedi.
Giresun Süper Amatör Küme"de oynanan Derelispor-Espiyespor karşılaşmasını Hasbi Dede, Ahmet Uğur Bilgin, Ali Naci Tekel hakem üçlüsü yönetti. Maç, Espiyespor"un 3-1 galibiyetiyle sürerken 72'nci dakikada hakem Hasbi Dede, rakibine sert girdiği için Derelisporlu Mustafa Genç"e ikinci sarı karttan sonra kırmızı kart göstererek oyun dışı bıraktı.
Kırmızı kart gösterilmesi nedeniyle çıkan tartışmalar sırasında hakem, Derelisporlu Bülent Ağar"a da kırmızı kart gösterince saha bir anda karıştı. Derelispor'un kaptanı ve kalecisi Yakup Özer, takım arkadaşları Mustafa Genç, Taner Talıç, Bülent Ağar ve Fatih Işık, bu arada hakem üçlüsüne saldırdı. Kavgayı, Derelisporlu diğer oyuncularla, saha komiserleri ve polisler güçlükle ayırdı.
Hakem maçı tatil ettikten sonra Dereli Emniyet Amirliği"ne giderek kendisine saldırıp döven oyunculardan şikayetçi oldu. Daha sonra Emniyet Amirliği"ne çağırılan 5 futbolcunun ifadeleri alındı.

ÖZER:''FUTBOL YAŞANTIMI NOKTALADIM''

Dereli belediye meclisi başkan vekili Yakup Özer, çok üzgün olduğunu söyledi, “Maçın heyecanıyla bazı olaylar yaşandı ama sonra hepimiz çok üzüldük. Bu olay nedeniyle 20 yıllık futbolculuk yaşantıma bugün itibarıyla nokta koydum. Gidip hakemlerden de özür dileyeceğim“ diye konuştu.