Çoğunlukla büro ve işyerlerinin yoğun olduğu mekanların önleri sigara içme alanı olarak kullanılmaya başladı. Aydın Esnaf ve Sanatkarlar odası Birlik başkanı Hulusi Akşit, yasak ve yasanın mutlaka yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirtirken, özellikle kıraathane işletmecileri 19 Temmuz"dan bu yana ciddi sıkıntı yaşadıklarını belirttiler.
Sağlıklı bir yaşam için sigara yasağını desteklediklerini, ancak bu uygulamanın iş verimini de düşürdüğünü iddia eden Eyüp Altunsoy “Sağlıklı bir gelecek için yasak çok yerinde bir karar. Ancak bizim gibi yıllardır bu tütünü içen kişiler için farklı bir uygulama yapılabilirdi. Örneğin bir çok kişi masasında otururken bir yandan sigarasını içerken diğer yandan işini yapabiliyordu. Şimdi herkes sigara içmek için işinin başından ayrılıp ya sokağa ya da varsa balkona çıkmak zorunda kalıyor. Bu şehir için kaldırımlarda görüntü kirliliğine neden olurken, iş yerleri için de iş kaybına neden oluyor” dedi.
Uygulama ile birlikte yasaktan dolayı zarar gördüklerini dile getiren kıraathane sahipleri ise durumu yazın kaldırımlarla idare edebileceklerini, kışın ise ciddi müşteri sıkıntısı yaşayacaklarından endişe ettiklerini belirttiler.