Aydın"da Vali"nin konutunun hemen yanında, aylardır 7 liraya satılan sucuklar hiçbir yetkilinin dikkatini çekemedi. Aydın"da adeta gıda terörünün yaşandığını ve vatandaşın hem kandırılıp hem de sağlığı ile oynandığını ifade eden Kasaplar ve Celepler Odası Sekreteri Hafize Sarı, “Müşterinin talebi doğrultusunda sucuk yapan Aydın kasabına ceza kesen Tarım İl Müdürlüğü 7 liraya satılan sucuğu nasıl müsaade ediyor aklımız ermiyor.

Aydın"ın göbeğinde hem de bir okul ve hastanenin karşısında aynı zamanda Sayın Valimizin konutunun yanında dev afişlerle 7 liraya sucuk reklamı yapılıp satılmasına aklımız ermiyor. Yetkilileri göreve davet ediyoruz” dedi.

Aydın Vali Konağı Caddesi üzerinde bulunan Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu"nun ve Atatürk Devlet Hastanesi"nin karşısında bulunan bir işyerinin kaldırımında aylardır "şok fiyat" reklamı ile 7 liraya sucuk satış reklamı sektörde çalışan bir çok kişiyi ve duyarlı vatandaşları çileden çıkardı.

İşin en acı boyutunun hiçbir yetkilinin bu duruma el koymaması olduğunu belirten Aydın Kasaplar ve Besiciler Odası Sekreteri Hafize Sarı, her şeye rağmen bu durumdan satan kadar müdahale etmeyen yetkililerin ve 7 liraya sucuk aldığını sanan vatandaşların da sorumlu olduğunu söyledi.

Olayda birçok çelişkinin olduğunu belirten Aydınlı kasaplar, bir kilo etin karkas kesiminin bile 14 lira olduğu Aydın"da 7 liraya sucuk satılmasının mümkün olmadığını belirterek “Şu anda aydında karkas etin kesim fiyatı 14 lira. Bu etin kemiği, siniri ayıklanıp, mezbaha parası da çıkarıldıktan sonra kasapta 24-25 TL"ye satılıyor.

Şimdi iyi kötü matematik bilen herkesin karkas etin bile 14 lira olduğu bir yerde sucuğun 7 liraya satılmasının mümkün olmadığını bilmesi gerekir. Bu ürün ya sucuk değildir ya da hastalıklı bir et ürünüdür. Bu nedenle halkımızın bu tür ürünlere karşı dikkatli olmasını tavsiye ediyoruz.

Haberlerde izliyoruz, para kazanma hırsı ve ihtiraslarına yenik düşenler halkın sağlığını hiçe sayabiliyor. Burada ya reklam aracılığı ile ya da kötü ürünle halk kandırılıyor” diyerek Vali"nin konutunun yanında yaşanan bu akıl almaz olayı Sağlık ve Tarım İl Müdürlüğü"nün araştırmalarını istediler.