Mutfakta bebeği soyup kalp ve böbreğini çıkarmaya kalkışan gözü dönmüş caniler, komşu evden sesler gelmesi üzerine panikleyip kaçtlıar

Kocaeli'nin Dilovası ilçesine bağlı Tavşancıl beldesinde ikamet eden Sazak ailesinin evine mutfak penceresinden giren kimliği belirsiz kişi veya kişiler, ev sakinlerini spreyle uyuttuktan sonra 8 aylık bebeklerini evin mutfağına götürerek, burada gerçekleştirilecek bir operasyonla organlarını almak istedi.
Bebeği soyan şahıslar, kalp ve böbrek kısmını kalemle işaretledi. Yan komşudan sesler gelmesi üzerine paniğe kapılan şahıslar, bıçak, şırınga, içinde kırmızı bir sıvı bulunan şişe, oldukça fazla miktarda pamuk ve spreyi evde bırakarak kaçtı.

KOCASI EVDE YOKTU

Olay, Tavşancıl, Yeni Mahalle Çınar Caddesi'ndeki 57 nolu evde, geçtiğimiz cumartesi gecesi meydana geldi. Olay şöyle gelişti: Baba Aslan Sazak (29), gece vardiyasında çalıştığı fabrikaya gitmek için saat 00.45'te evden çıktı. Evde kalan anne Türkan Sazak, eşi evde olmadığı için çocukları üç buçuk yaşındaki Duygu ve 8 aylık Fazlı'yla birlikte salonda yatmayı tercih etti. Televizyonu açıp uyuyan anne, o gün hayatında hiç olmadığı kadar ağır bir uykuya daldı.

KALBİNİ İŞARETLEMİŞLER

Türkan Sazak, ancak sabah saatlerinde küçük oğlu Fazlı'nın ağlama sesiyle yarı baygın bir halde uyandı. Yattığı yataktan güçlükle kalkan anne, 8 aylık çocuğunun ağlama sesini takip ederek evin mutfağına kadar zorla ulaştı. Fazlı'yı çıplak bir halde yerde yatarken gören anne, çocuğunu aldığı gibi aynı mahallede oturan kayınbiraderi Ayhan Sazak'ın yanına koştu.

Ayhan Sazak, “Yerde bıçak, içinde kırmızı bir sıvı bulunan şişe, epeyce pamuk ve şırınga vardı. Çocuğun üzerindeki atleti yırtıp çıkarmışlar zaten. Çocuğu incelediğimizde kalbinin ve böbrek tarafının kalemle işaretlendiğini gördük” dedi.


Güçlükle kalkıp sesi takip ettim

Olay günü yaşadığı şoku bir türlü üzerinden atamayan anne Türkan Sazak ise korkunç günü şöyle anlattı: “Eşim evde olmadığı için televizyonu açıp salonda uyudum. Normalde en ufak bir seste uyanırım. Ama o gün sabaha kadar uyudum. Sabah ise oğlumun sesine uyandım. Kalkmaya gücüm yoktu. Güçlükle kalkıp sesi takip ettim. Oğlumu mutfakta çırılçıplak yatarken gördüm. Yanında bıçak, şırınga falan vardı. Hemen çocuklarımı alıp kaynımın evine gittim. Bizi nasıl bir maddeyle uyutmuşlar ki; ben ve çocuklarım gün boyu kendimize gelemedik. Hayatımda bu kadar korktuğumu hatırlamıyorum. Allah çocuğumu bana bağışladı.”