Başkent Bağdat'ın 5 ayrı bölgesinde bomba yüklü 4 araç ve bir intihar eylemcisiyle düzenlenen eşzamanlı saldırılarda 127 kişi öldü, 450 kişi yaralandı.

Irak yine kan gölüne döndü. Pakistan'da son iki günde yaşanan patlamalarda 100'ün üzerinde insanın hayatını kaybetmesinin ardından, dün Irak'ın başkenti Bağdat, son zamanların en büyük saldırılarından biriyle sarsıldı. Bağdat'ın 5 ayrı bölgesinde bomba yüklü 4 araç ve bir intihar eylemcisiyle düzenlenen eşzamanlı saldırılarda 127 kişi öldü, 450 kişi yaralandı. Saldırının seçim yasasının kabulünün hemen sonrasında yaşanması dikkat çekti.

HEDEFTE BAKANLIKLAR VARDI

Saldırılardan ilkinin İçişleri ile Çalışma Bakanlıklarının yakınında, diğer saldırıların Mansur bölgesinde bulunan Güzel Sanatlar Yüksek Okulu'nun önünde, Kahire semtindeki Nida camisinin önünde, Şorca bölgesindeki Kışla'da meydana geldiği ve bu saldırılarda bomba yüklü 4 aracın kullanıldığı, Sünnilerin yaşadığı Dora semtindeki saldırının ise beline patlayıcı bağlamış bir intihar eylemcisinin üzerindeki patlayıcıları bir polis devriyesinde patlatması sonucu meydana geldiği belirtildi. Bağdat Operasyonları Sözcüsü Tümgeneral Kasım Ata, saldırılarda Maliye Bakanlığı'nın yeni binası ile temyiz mahkemesinin hedef alındığını söyledi.
SEÇİMLER 7 MART'TA YAPILACAK

Saldırılarda Güzel Sanatlar Yüksek Okulu'ndan pekçok öğrencinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Irak hükümetinin Ulusal Güvenlik Danışmanı Muvaffak El Rubai, patlamalardan El Kaide'nin Irak'taki kolunu sorumlu tuttu. El Rubai, El Kaide'nin amacının, Irak hükümetinin vatandaşlarını koruyamadığını göstermek ve seçmenlerin sandık başına gitmelerini engellemek olduğunu söyledi. Bağdat'ta 25 Ekim'den beri bu boyutta patlamalar görülmüyordu. Bağdat'ı kan gölüne çeviren patlamaların, seçim yasasının parlamentoda kabul edilmesinin hemen ardından yaşanması dikkat çekti. Irak Devlet Başkanlığı Konseyi, genel seçim tarihi olarak 7 Mart 2010'u belirledi. ABD, Fransa, Suriye son saldırıları kınadıklarını açıkladı./yeni şafak