Operasyonu gerçekleştiren Doç. Dr. Mustafa Saçar, yaptığı yazılı açıklamada, Saim Sezgin'e açık kalp ameliyatı uygulandığını bildirdi.
Saçar, kalbin sol atrium (kulakçık) kısmında bulunan ve ''dev'' olarak nitelendirdiği 8 santimetre büyüklüğündeki kitlenin tıp literatüründe iyi huylu bir tümör olan ''miksoma'' olarak bilindiğini ifade ederek, operasyonun ''yüz güldüren'' bir sonuçla sona erdiğini belirtti.
Hastanın, operasyonun ardından şikayetlerinde bir gerileme olduğunu dile getiren Saçar, şunları kaydetti:
''Kalbin içinde yerleşen ve hızlı bir büyüme gösteren bu tür kitleler genellikle iyi huylu olarak adlandırılmaktadır. Ancak bu kitleler kalp kapakçıklarının ani tıkanmasına neden olarak ya da tutundukları bölgeden kopup şah damarı, koroner damarlar, uzuvları besleyen damarların tıkanmasına neden olarak hayati risk oluşturabilmektedir. Bu yüzden bu tür hastalarda tanı konulmasının ardından hızla cerrahi işlem uygulanmalıdır. Hastamızın kalp kapakçıklarından bir tanesinin hareketlerini etkileyen bu dev tümöral kitle, zamanında yapılan müdahaleyle çıkartılıp, hastanın hayati riski önlenmiş oldu. İleri yaşı nedeniyle koroner damarlarında da darlıklar tespit edilen hastaya aynı operasyon esnasında koroner baypas cerrahisi de uygulandı. Bu şekilde ikili ameliyatlar nadir yapılıyor. Hastanemizde her türlü kalp ve damar ameliyatı dünya standartlarında yapılabiliyor.''
Saçar, operasyona Yrd. Doç. Dr. Halil Fatih Aşgün, Yrd. Doç. Dr. Dilek Ömür ve Dr. Zafer Cengiz Er'in de katıldığını kaydetti.