İzmir'in Bayındır İlçesi'nde 30 Nisan-2 Mayıs arasında düzenlenen 13. Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali'nin açılışı için Türkiye'ye gelen Hasta Siempre şarkısıyla tanınan ünlü Fransız şarkıcı Nathalie Cardone, AKŞAM'a konuştu. Türkiye'ye gelmeden önce yaptığı açıklamalarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'enerjisine hayran olduğunu' söyleyen Cardone, İstanbul'a ayak bastığında da Erdoğan'a yönelik övgülerini dile getirdi.
1 Mayıs'ta işçilerle birlikte Hasta Siempre'yi söyleyeceğini belirten Cardone, 'Gelecek günler için çok mutluyum. Biz sanatçılar iki farklı kültürden de olsa barışa doğru bir adım daha atmış olacağız. İşçi sınıfının dünyada ve Türkiye'de aynı sorunlar içinde bulunduğunu biliyorum. Dünyanın her yerinde zenginler ve fakirler var ve kalbim hala işçilerden yana atıyor. Yoksullar, işçiler umutsuzluğa düşmemeli, her şey değişebilir. Sevmek ve yaşamak en büyük zenginliktir. Hayatta iki duygu var: Sevmek ve korkmak. Biri olunca diğeri olmuyor. Dünya, küresel olarak farklı bir yere doğru gidiyor ama cevaplar tarihte gizli' diye konuştu.

Sarkozy'nin değil Erdoğan'ın sesi çıktı
CARDONE, şunları söyledi: 'Başbakanınız Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'de olanlara karşı sesi çıkan tek kişiydi. Gazze'de yaşayanlar havadan ve karadan bombalandı. Bu çekilen sıkıntıları insanlık adına kabul edemiyorum, buna bir anlam veremiyorum. Erdoğan, olanlara tepki gösterirken 'Ben bir diplomat değilim, politikacıyım' demişti. Bizim başkanımız Nicholas Sarkozy ise İsrail Devlet Başkanı Perez'e sadece 'Durumdan biraz şikayetçiyim' dedi. Sizin başbakanınız açık bir ifadeyle bunun insanlığa karşı açık bir saldırı olduğunu söyledi.'

TÜRK KADINI MODERNDİR
KADIN hakları konusunda da düşüncelerini anlatan Cardone, her erkeğin arkasında bir annenin bulunduğunu belirterek, politikacılara, 'Onları da bir annenin yetiştirdiğini unutmasınlar. Kadınlar özgürlükleri için, bugünkü kazanımlar için hayatlarını verdi. Bütün bunlar unutulmamalı' diye seslendi. Fransa'da da Türkiye'deki gibi türban sıkıntısını yaşandığını ifade eden Cardone, 'Türk kadınları modern kadınlar. Ancak türban özel bir konu. Devletler buna karışmamalı. Bu, özgür bir tercihse hiç kimseyi ilgilendirmez. Bu insanların kültürlerine dayalı özel bir şey' dedi.

'KÜLTÜRLER ARASI EL'İN STARTI VERİLİYOR
CARDONE ile birlikte 'Kültürlerarası El' projesini başlatan şarkıcı Hasan Yıldırım ise barış içinde yaşanabilir bir dünya için herkesten destek istediklerini söyledi. Yıldırım, projeye önümüzdeki günlerde Brüksel'den başlayacak konserlerle start vereceklerini ve politikacılar, liderler ile biraraya geleceklerini dile getirdi.

Akşam