Hindistan'da kalbi dışarıda doğan 4 günlük bebek başkent Yeni Delhi'de ameliyata alındı. Hindistan Tıp Bilimleri Enstitüsü'nde tedaviye alınan bebeğin kalbi, ameliyat öncesinde vücudundan tamamen ayrıldı.

Enstitünün Kardiyoloji Profesörü A.K. Bisoi, Nepal sınırında yaşayan ailenin bebeği başkent trenle getirdiğini ifade etti. Biso, CNN'e yaptığı açıklamada ciddi şekilde enfeksiyon kapan bebeğin, aşırı oranda su kaybettiğini söyledi.
Profesör ayrıca bebeğin kalbinin delik olduğunu ve tıp dilinde "ectopia cordis" anlamına gelen ve çok nadir olarak milyon doğumda 5 ila 8 bebekte ancak görülen 'göğsün kalbi kapatmaması' vakasıyla karşılaştıklarını açıkladı.
Doktorlar bu kadar olumsuz şartlara rağmen bebeğin hayatta kalmasına çok şaşırdıklarını belirtti.

Hastane raporlarına göre bebeğin bağışıklık sistemleri doğuştan çok zayıf. Doktorlar, bebeğin ameliyattan sağ çıksa dahi ileride çok ciddi sağlık problemleriyle karşılaşacağını öngörüyor.

2 kilo doğan bebeğe şimdiye kadar 200 mililitre kan verildi.

Hindistan'da benzer vakalar önceki yıllarda da yaşandı. Özellikle 27 saat süren ameliyatın ardından hayata dönen 8 bacaklı Lakshmi Tatma medyanın ilgisini çekmişti.

Cihan