Adana'nın Ceyhan ilçesinde dün sabah aşırı hız yapan yolcu minibüsü, süt yüklü kamyonetle çarptı. Mercimek beldesi yakınlarında meydana gelen kazada, Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'nden Adana'ya yolcu taşıyan 24 yaşındaki Ömer Danacı yönetimindeki 80 M 7151 plakalı minibüs, iddiaya göre aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu kontrolden çıkarak karşı yönden gelen Yunus Menekşe yönetimindeki 80 TU 334 plakalı süt yüklü kamyonete çarptı. Kazada, kamyonet sürücüsü Yunus Menekşe (40) ile minibüste bulunan ve atama beklediği belirtilen öğretmen Havva Tuğba Temiz (25) ile Mehmet Şahin (41) olay yerinde öldü, 13 kişi de yaralandı.
Kazada yaralanan Yaşar Uludağ, Mehmet Cinkara, Sefa Bilginç, Mehmet Gürsoy, Mustafa Buzpınar, Yiğit Tunçbilek, Sümbül Baştürk, Yusuf Demirci, İsmail Arıcı, Mansur Temiz, Fatma Temiz, Elif Durmuşcan, Ömer Danacı ve Meltem Baştürk Ceyhan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan Elif Durmuşcan, Yusuf Demirci, Mansur Temiz ve Ömer Danacı hayati tehlike kaydıyla Adana'daki çeşitli hastanelere sevk edildi.

HAYATA DÖNDÜRÜLDÜ AMA

Kadirli'de oturan Acil Tıp Teknisyeni Elif Durmuşcan da işe gitmek için minibüsteydi. Durmuşcan'ın, kaza sırasında aldığı darbeyle kalbi durdu. Durmuşcan, buradan Ceyhan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yeniden hayata döndürülen Durmuşcan, ambulans helikopter ile Yüreğir Başkent Hastanesi'ne sevkedildi. Ancak genç sağlıkçı, beyninde oluşan ödem sonucu hayatını kaybetti. Daha önce birçok yaralı hastaya müdahale eden genç hemşirenin ölümü büyük üzüntü yarattı.

Atama bekliyordu

Kazada hayatını kaybeden Havva Tuğba Temiz'in de bu yıl KPSS'ye girdiği ve öğretmenlik yapmaya hak kazandığı ancak görevine henüz başlamadığı öğrenildi./yeni şafak