Kuzey Irak"ta çekildiği tahmin edilen görüntülerden birinde Yılmazkaya"nın elinde kalaşnikof marka otomatik tüfek bulunuyor. Yüksek bir tepeye yerleştirilmiş uçaksavarın üzerinde poz veren Yılmazkaya"nın bazı fotoğraflarındaki dizüstü bilgisayar dikkat çekiyor. Fotoğrafların yanı sıra Yılmazkaya"yı eğitim yaparken gösteren kamera görüntüleri de yine örgütün internet sitesinde yer alıyor. Bu görüntülerde ise, Yılmazkaya RPG 7 roketatar ve havan topu kullanıyor. Öte yandan sitede “komutan” olarak tanıtılan Yılmazkaya"dan Devrimci Karargâh Merkez Komuta Grubu üyesi olarak bahsediliyor.

Gurbetçi bir ailenin oğlu Yılmazkaya, Çanakkale Bayramiç ilçesine kayıtlı. 1970 Almanya doğumlu olan Yılmazkaya"nın ailesi yıllarca Almanya"da işçi olarak çalıştı. Aile Türkiye"ye kesin dönüş yaptıktan sonra Beşiktaş"a yerleşti. Yılmazkaya, 1987"de Kabataş Erkek Lisesi"ni, 1994"te ise İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi"ni bitirdi. Aynı yıl Sosyalist İktidar Partisi"ne (SİP) katıldığı belirtilen Yalçınkaya"nın 1999"da partiden ihraç edildiği öğrenildi.
Bir gazetede ve çeşitli siyasi dergilerde çalışan Yılmazkaya"nın yaptığı ilginç işlerden biri de Türk hamamları üzerine bir kitap yazması. Yılmazkaya"nın 2002"da Çitlembik Yayınları"ndan çıkan “Aydınlık Kubbenin Altındaki Sıcaklık: Türk Hamamı” isimli kitabında, Türk hamam kültürü, gelenekleri ve ilginç ritüelleri anlatılıyor. Yılmazkaya"nın, kitabının tanıtım galasını Galatasaray Hamamı"nda yaptığı ortaya çıktı. Yılmazkaya, tanıtım gecesi gazeteci Cüneyt Özdemir"le yaptığı röportajda, kitabı yazmasının sebebini şöyle açıklıyor:
“Bu konuda bir eksiklik olduğunu tespit etmişler. İşin garip olan yanı şu, Türk okurlardan çok yabancı okurlar, turistler soruyorlardı, "böyle bir kitap yok mu?" diye...”

Delil fotoğraf
Yılmazkaya"nın orak çekiçli bayrak önünde çektirdiği bir fotoğrafında “Şehit Ongan Müfrezesi” yazıyor. Devrimci Karargâh örgütü, üstlendikleri 1. Ordu Komutanlığı saldırısını “Şehit Ongan Müfrezesi”nin gerçekleştirdiğini açıklamıştı. Bu fotoğraf, Yılmazkaya"nın bu sözde müfrezede olduğunu gösteriyor. Örgütün “müfreze”ye adını verdiği “Bülent Ramazan Ongan”, 1980 sonrası İstanbul Borsası"na yönelik bombalı eylemde hayatını kaybetmişti.
Bu arada Yılmazkaya"nın Adli Tıp Kurumu"ndaki cesedini almak için hiçbir yakını gelmedi. n İSTANBUL Milliyet

Ergenekon kitabı yazdı
Gözaltına alınanlar arasında bulunan Mehmet Y."nin, Devrimci Karargâh Örgütü"nün Türkiye sorumlusu ve kuramcısı olduğu iddia edildi.
Mehmet Y."nin Devrimci Hareket Yayınları"ndan çıkan Ergenekon operasyonunu eleştiren “Ergenekon nedir, ne değildir?“ adlı kitabı kaleme alan kişi olduğu ileri sürüldü.

Milliyet