Altındağ Spor Salonu"nda düzenlenen AKP toplantısına İsrail"e tepki damgasını vurdu. Başbakan Erdoğan kürsüye çıktığında tribünlerden “Kahrolsun İsrail” sloganları yükseldi. Bir süre sessiz kalarak protestolara izin veren Erdoğan, “Sivillerin bombalanması kabul edilemez” diye konuştu.

Sessiz kalmayın
İSRAİL saldırılarını dünya barışına darbe olarak niteleyen Erdoğan, “Bu insanlık suçu. Tepkimizi tüm dünyaya duyuruyoruz, duyuracağız. Uluslararası toplumu bu trajediye sessiz ve tepkisiz kalmamaya çağırıyoruz. Filistinli kardeşlerimize yardımımız sürecek” dedi.

Operasyonu durdurun
Başbakan, belediye başkan adaylarını açıkladığı toplantıda Gazze"de katliam yapan İsrail"e yüklendi
Bir süre partililerin “Kahrolsun İsrail” sloganlarını dinleyen Erdoğan “İnsanlık suçu işliyorlar” dedi

Daha önce İsrail"in Filistin"de yaptığı saldırıları devlet terörü olarak niteleyen Başbakan Erdoğan, Gazze"ye yönelik operasyona ateş püskürdü. Partisinin belediye başkan adaylarının ilanı amacıyla Altındağ Spor Salonu"nda düzenlenen toplantıda sözlerine, uzun süre devam eden “Kahrolsun İsrail” sloganlarını dinledikten sonra başlayan Erdoğan “Masum, savunmasız insanları, çocukların, kadınların öldürülmesinin, sivil yerleşim yerlerinin bombalanmasının, bu tür orantısız güç kullanımlarının kabul edilemez bir durum olduğunu” ifade etti.

Türkiye"ye saygısızlık
İsrail ve Suriye arasında Türkiye aracılı görüşmelere değinen Erdoğan, şöyle konuştu: “Yapılan bu operasyon kesinlikle dünya barışına indirilmiş bir darbedir. İsrail ve Suriye arasındaki görüşmeler yaparken kendileriyle bu hususları da görüşmüştük. Bütün bunlara rağmen yapılan bu operasyon Türkiye"ye de saygısızlık olmuştur. Çünkü bu savunmasız insanları bombardıman "Bu uzun süreli bir operasyon olacak açıklaması " ciddi bir insanlık suçudur.”

Şiddetle kınadık
Dışişleri Bakanlığının yazılı bir açıklama yaparak bu operasyonu, saldırıyı, şiddetle kınadığını anımsatan Erdoğan, “Barış sürecine önemli katkılar yapan bir ülke olarak haklı tepkimizi tüm dünyaya duyuruyoruz, duyuracağız” dedi.

Telefonla Gazze diplomasisi
Türkiye, İsrail"in şiddetli saldırılarına hedef olan Gazze Şeridi"ndeki olaylarla ilgili yoğun diplomatik girişimlerde bulunuyor. Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Babacan, bölge ve bölge dışı ülkelerdeki muhatapları ve uluslararası kuruluşların Genel Sekreterleriyle telefon görüşmeleri yaparak Türkiye"nin endişe ve görüşlerini aktardı. Bu çerçevede Ali Babacan"ın, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban ki Moon"la görüşerek, İsrail"in askeri harekatının derhal durdurulması ve Gazze"deki halka insani yardım ulaştırılması için Birleşmiş Milletler"in aktif olarak devreye girmesi gerektiğini vurguladı. İKÖ Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu"yla bir telefon görüşmesi yapan Babacan, İKÖ Dışişleri Bakanları"nın Gazze Şeridi"ndeki olayları görüşmek üzere olağanüstü toplanmasını önerdi. İKÖ Genel Sekreteri İhsanoğlu, bu çerçevede gerekli çağrıyı yaptı.

İnsani yardım yolda
Dışişleri Bakanlığı"ndan yapılan açıklamada diplomatik girişmelere ilişkin bilgi verilirken “Sözkonusu temas ve girişimler bugün (Pazar günü) de devam edecektir” denildi. Açıklamada Türkiye"nin, çok sayıda can kaybının yanısıra, yüzlerce yaralının bulunduğu Gazze Şeridi"ne yaptığı insani yardımların yoğunlaştıdığı, bu çerçevede, insani yardım taşıyan 10 TIR"ın da Pazar günü yola çıktığı kaydedildi.

Sessiz kalmayın
Konuşmasınra Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ile dün görüştüğünü ifade eden Erdoğan, “Bu konuya süratle müdahale etmelerinin gereğini kendilerine hatırlattım. Uluslararası toplumu da bu insani trajediye sessiz ve tepkisiz kalmamaya çağırıyoruz” dedi.

Türkiye Gazze"deki katliam için ayakta
ANKARA
Katliam İsrail"in Ankara Büyükelçiliği önünde farklı gruplarca protesto edildi. Büyükelçilik önüne birer saat arayla gelen 3 ayrı grup, İsrail hükümeti aleyhine sloganlar atarak, Filistin"e dün gerçekleştirilen ve yüzlerce kişinin ölümüne neden olan saldırıyı protesto etti.

İSTANBUL
Beyoğlu"nda, çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye bir grup, İsrail"in, Gazze Şeridi"ne düzenlediği saldırıyı protesto amacıyla yürüyüş yaptı. Galatasaray Lisesi önünde toplanan gruptakilerin yürüyüşe geçmesine, ilgili makamlardan izin alınmadığı gerekçesiyle güvenlik güçlerince izin verilmeyince kısa süreli gerginlik yaşandı.

SAKARYA
Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde toplanan Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) üyeleri basın açıklaması yaparak İsrail"in Gazze"ye düzenlediği hava saldırısını kınadı. İsrail bayrağı yakan grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

SİVAS
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi bir grup, çeşitli pankart ve dövizlerle kent meydanında toplanarak sloganlar attı. Aralarında çocukların ve kadınların da bulunduğu grup, tekbir getirip, sloganlar atarak İsrail"i kınadı. Kar yağışı altında, soğuk bir havada gerçekleşen protesto gösterisinde grup üyeleri, saldırının bir an önce durdurulmasını istedi.

KOCAELİ
Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri platformuna üye bir grup, protesto amacıyla yürüyüş yaptı. Gruptakiler, İsrail aleyhine slogan attıktan sonra dağıldı. Ayrıca, Samsun, Adana, Tokat, Mersin ve Diyarbakır"da da protesto gösterileri yapıldı


YENİÇAĞ