Tunceli"de Nazımiye İlçesi Sarıyayla Köyü Jandarma Karakolu'na yapılan saldırıda 4 asker şehit oldu, 7 asker de yaralandı. Saldırının ardından TSK bölgede büyük bir operasyon başlattı ve teröristlere bomba yağdırdı. Bu arada saldırı sırasında ve sonrasında yaşananlar ile şehit olan askerlerin hikayeleri de çok konuşuldu. Her geçen gün daha da aydınlanan saldırıda yaralanan bir askerin öyküsü de oldukça dikkat çekici.

ÇÜRÜK RAPORUNU KABUL ETMEDİ, YARALANDI
Teröristlerin saldırısında yaralanan ve tedavisi Elazığ'da süren kısa dönem er Erman Aydın'ın, aşırı kiloları nedeniyle askeri hastaneden kendisine verilen 'askerlik yapamaz' raporunu kabul etmeyerek askere gittiği ortaya çıktı. Aydın'ın "Ben çürük raporu almak istemiyorum. Gidip askerlik yapacağım" diyerek vatani görevine geldiği belirtildi.

KAFASINA VE VÜCUDUNA DEFALARCA ATEŞ EDİLDİ

Erman Aydın'ın saldırıda mevzide bulunduğu ve teröristlerin kafası ile vücuduna doğru defalarca ateş açtığı ancak başındaki miğfer ile çelik yeleğin kendisini koruduğu belirlendi. Çenesinden yaralanan Aydın'ı teröristlerin öldü diyerek bıraktığı da belirtildi. Elazığ Askeri Hastanesi'nde tedavisi süren Erman Aydın'ın durumunun iyi olduğu kaydedildi

DHA