Nereden geldiği belli olmayan binlerce arı, ilçe merkezindeki Pazaryeri mevkisinde bulunan bir binanın duvarında toplandı. Bölgede bulunan vatandaşlar arı sokma tehlikesi nedeniyle tedirginlik yaşandı.

Bu sırada yoldan geçen taksici Temel Yılmaz (50) vatandaşlardan topladığı sigaraları içerek, dumanlarını arılara üflemeye başladı.

Taksici Yılmaz, yaklaşık 15 dakikalık bir çabanın ardından, arıların yanında bulunan karton kutunun içerisine girmelerini sağladı.

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 bin arı topladığını öne sürerek, arıların kovanlarından kaçmış olabileceğini söyledi.


Arıların sığınacak yer aradıklarını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

”Arılar bir günlük yiyeceğini alır ve kovandan ayrılır. Tok arı insanı sokmaz. Çünkü hırçın değildir ve kendisine yer arıyordur. Bunu derken de herkes arılarla oynamasın, canı yanarsa o zaman sokar. Bu arılar kovanı terk etmişler. Taksiciliğin yanı sıra arıcılıkla da uğraşıyorum. Duvarda kraliçe arıyı bularak kutunun içerisine koydum. Kraliçe arıyı bulup, kutunun içine koymasak zaten diğer arılarda gelmezdi. Arıları toplayana kadar çevreden vatandaşları sokmamaları da sevindirici bir olay.”

Yılmaz, topladığı arıları kendisine ait kovanlara koyacağını kaydetti.