Çatladıkapı sahilinde denize uçan otomobildeki iki kişiden Hamit Yamaç hayatını kaybetti.
 
Otomobilin kapısını açmayı başaran Semanur Alan’ın (24) imdadına ise hiç tereddüt etmeden denize atlayan 15 yaşındaki Semih yetişti
 
Yenikapı sahili Çatladıkapı mevkiinde dün saat 12.00 sıralarında içinde iki kişinin bulunduğu otomobil bilinmeyen bir nedenle harekete geçerek sahildekilerin şaşkın bakışları arasında denize düştü. Otomobilin ön sağ koltuğunda oturan Semanur Alan camdan çıkarak yardım istedi. Bunun üzerine 15 yaşındaki Semih Erdem, bir başka vatandaşla birlikte denize atlayarak araç içindekilere yardıma koştu.
 
Kalp masajı yetmedi
 
Genç kadın Semih’in doğru müdahalesiyle son anda boğulmaktan kurtuldu. Kadın, sahildeki vatandaşların attığı iple yukarı çekildi. Ancak otomobilin sürücü koltuğunda oturan Hamit Yamaç, Semanur Alan kadar şanslı değildi. Yamaç, suya gömülen otomobilden çıkmayı başaramadı. Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen deniz polisi dalgıçlar, Yamaç’ı yaklaşık 20 dakika sonra çıkarabildi. Kalp masajı ile hayata döndürülmeye çalışılan Yamaç tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
 
Yüzünü gizledi
 
Kazadan yara almadan kurtulan Semanur Alan ise hemen ambulansa alındı. Kısa süre hastanede kalan Alan ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Genç kızın görüntülenmemesi için polis ve sağlık ekiplerinin özel çaba göstermesi dikkat çekti.
 
El freni şüphesi
 
Bu arada denize düşen engelli plakalı otomobil de vinç yardımıyla denizden çıkartıldı. Polis’in kaza ile ilgili başlattığı soruşturma sürüyor. Yetkililer, aracın el frenin inmesi sonucu aracın hareket etmiş olabileceğini, olayın çok yönlü araştırıldığını söylediler. Bu arada bazı görgü tanıkları, iki arkadaşın araç içinde konuştuklarını ve aracın hareket ettiği zaman bağrışmaların yaşandığını ileri sürdü.
vatan