Geçtiğimiz haftasonu Karaman"da iki çocuğun su kanalına düştüğü haberini alan muhabir Bünyamin Katırcı, haberi bırakıp su kanalında atlamış ve canı pahasına iki çocuğu sudan çıkartmıştı. Çocuklardan biri yaşama tutunurken biri hayatını kaybetti. Bünyamin Katırcı yaşananları Haber 7"ye anlattı.

Su Kanalında Boğulan Canlar…

11 Temmuz Cumartesi Saat 16.25... Bu tarihi sanırım hiçbir zaman unutamayacağım.16.25"te Genç TV binasında iki çocuğun su kanalına kapılarak kaybolduklarını ve suyun alıp götürdüğünü ihbar almamla başladı her şey.

Çeltek Mahallesi Zindan Kale, Dağ Oteli mevkisinde, su kanalının kenarına oturarak serinlemek F.Ş (15) ile arkadaşı D.K (14), ve A. K, serinlemek için girdikleri su kanalına düştüğünü, anonsunu duydum.

"İÇİMDEN BİR SES 'KIRMIZI IŞIKTA DURMA' DEDİ"

Olayın seyri, Kuvvetli akıntıda yaklaşık 200 metre sürüklenen çocukları gören çevredeki bir kadın, durumu 112 Acil Servis ile polise bildirmiş. Telsizde anonsu duyduğumda her zaman yaptığım gibi, habere erken gitmek için motosikletime atladım ve yoldaki bütün kırmızı ışıkları haber için ilk kez pas geçtim! Daha önce haberlere giderken önemli bir olay olsa bile kırmızı ışıkta beklerdim ama o gün "kırmızı ışıkta durma" dedi içimdeki bir ses… Motosikletimi olabildiğince hızlı kullanmaya çalıştım maksimum 65 km yapıyordu zaten. Olay yerini tam olarak bilmiyordum 2 su kanalı vardı o bölgede acaba hangisi derken, Sivil Polis Memuru Nuri ve İsmail ağabeylerim arkamdan gelerek yanımdan geçtiler. Onları takip ettim ve olay yerine birlikte ulaştım.

HİÇ DURMADAN SUYA ATLADIM

Olay yerine vardığımda, çocukların suyun içinde olduklarını söylediler. Hiç düşünmeden üzerimdeki fotoğraf makinemi, kameramı bir kenara attım ve suyun içerisine girdim. Her şey saniyeler içerisinde gerçekleşti. İki çocuğun kanal içerisinde olduğunu gördüm, ikisi de suyun dibinde kıpırdamadan duruyorlardı. Suyun derinliğini bilmiyordum. Suya atladım ve çocukları görmek için suyun içerisinde gözümü açtığımda, 2 çocuğun bir birine sarılmış bir vaziyette, otlara takıldıklarını gördüm. İki çocuğu gördüğüm o anı hiç ama hiç unutamayacağım.

ÇOK FAZLA AKINTI VARDI

Önce iki çocuğu da almak istedim fakat akıntıya kapılıp gitmemeleri için üstte duran çocuğun kolundan tutum ve yukarıya çıkardım. Akıntı o kadar çok fazlaydı ki dışarıdan göründüğü gibi değil… Çocuğu aldım ve suyun yüzeyinde ilk müdahaleyi yaptım. Çocuğun karnını tuttuğumda bir yaşam belirtisi hissettim bir şey atıyordu ve çocuğu kıyıya götürürken kalbine baktım ve o minik yüreğin attığını hissettim. İlk çıkardığım çocuk 14 yaşındaki D.K"ydi. Çocuğu kıyıya aldık daha sonra olay yerine gelen 112 acil servisi ilk tedavisini hemen kanalın kenarında yaptılar.

İKİNCİ ÇOCUĞU TEK BAŞIMA ÇIKARTAMADIM

Yüzme bilmeme rağmen akıntı çok zorluyordu. İkinci çocuk 15 yaşındaki F.Ş hala suyun içerisinde otlara takılmış bir şekilde bekliyordu. Halat yardımıyla dışarı çıktıktan sonra, tekrar suya girdim. İkinci çocuğu da suyun içerisinden çıkartmıştım, çıkartırken akıntıyla birlikte yorulmuştum. F"yi sudan çıkartırken halsiz kaldım, sivil polis memuru Nuri ağabeyin yardımıyla onu da dışarıya çıkarttı.

İyi bir yüzücü olduğum için kendime güvendim ve girdim yüzmesini bilen birisi o suda altını çizerek söylüyorum kesinlikle BOĞULUR.. Olaydan sonra bir polis memurunun suya girdiğini söylediler, ama o an ben çocuklara yoğunlaştığım için polis memurunu bile görmedim suyun içerisinde; kısa bir süre şok geçirdim suyun içerisinde, sonradan fotoğraflarda gördüm ve inanamadım.

KURTULAN ÇOCUK İYİ

Suyun içerisinden çıkardığım ilk çocuk D.K (14), olaydan sonra Karaman Devlet Hastanesine kaldırıldı, burada yapılan 20 dk yoğun gayret ve çaba ile kalbini çalıştıran Karaman Devlet Hastanesi Doktorlarına ve 112 Acil ekibini de ayrıca kutlamak istiyorum, onlar yaşatmada benden daha çok gayret gösterdiler ben sadece çıkardım… D.K Konya Numune Hastanesi Sevk edildi. Çocuğun durumunun az da olsa iyiye gittiğini öğrenmem aldığım en güzel haberlerden biri oldu. Umarım en kısa sürede sağlığına kavuşur. Allah"tan acil şifalar diliyorum.

15 Yaşındaki F.Ş kardeşim ise maalesef ki şanslı değildi.. Olay yerinde hayatını kaybetmişti. Yapılan bütün çabalara rağmen hayata getirilemedi. Yakınlarına başsağlığı diliyorum..