Torununu kurtarmak isterken can verdi Antalya’da bir sitenin bahçesinde oynayan 5 yaşındaki Arda, üzerine çıktığı kapak kırılınca bir anda foseptik çukuruna düştü. Olayı gören dede de panikle çukura girdi. Torun kurtarıldı, dede öldü.
 
Antalya Fener Mahallesi’ndeki Saraçoğlu Sitesi’nde oturan Ahmet Yücelmas (67), torunları 7 yaşındaki Azra ve 5 yaşındaki Arda ile oyun oynamak için bahçeye indi. Dede ve torunları top oynarken Arda’nın üzerine çıktığı beton kapak bir anda kırıldı. Küçük Arda kapağın kırılmasıyla foseptik çukuruna düştü. Dede de torununun arkasından çukura indi. Azra’nın anne ve babasından yardım istemesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri küçük çocuğu kurtardı ama tüm aramalara rağmen dedeye ulaşamadı. Yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından foseptik çukuru vidanjörle boşaltıldı. Kendisini çelik halata bağlayarak çukura inen bir itfaiye eri, yaşlı adamın cesedine ulaşarak, çıkarmayı başardı. Medical Park Hastanesi’ne kaldırılan Arda’nın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
 
Bu arada foseptik çukuru kapağının bir süredir kırık olduğu ve değiştirilmesi için mermer plaka yaptırıldığı ortaya çıktı.
 
vatan