6 gündür Ege Üniversitesi'nde tedavi gören Hasan Furkan Özmen, dün akşam hayatı kaybetti. Bu sabah İzmir'de düzenlenen askeri törenin ardından hava yolu ile Adana'ya getirilen şehit Özmen'in cenazesi, buradan karayolu ile Mersin'in Erdemli ilçesine getirildi.

Erdemli Devlet Hastanesi morguna getirilen Özmen'in cenazesini hastane morgu girişinde ailesi ve çok sayıda Erdemlili karşıladı.
Seyhan Belediyesi'nin cenaze arabası ile getirilen Özmen'in naaşı ikindi namazına kadar hastane morgunda bekletilecek.

Hastane'de şehidin annesi Durdu Özmen ve baba Cengizhan Özmen'ın ağıtları ise hüzünlü dakikalar yaşanmasını sebep oldu.

Hastane morgunda açıklamalarda bulunan baba Cengizhan Özmen, saldırı sonucu hastaneye kan bağışı vermek için akın eden İzmirlilere teşekkür etti. Özmen, hayatının sonuna kadar bu iyiliği, bu olayı unutmayacağını belirterek, başta İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç olmak kendilerinin yanında olan herkese şükranlarını sundu. Özmen, 'Oğlumun nerde yattığı belli, yurdu belli. Ama o hainlerin mezarı belli olmayacak. Kefenleri yok, mezarları yok. Onların cesetlerini leş yiyen hayvanlar yesin. Ben yıkılmadım. Benim 3 oğlum daha var' dedi.

Şehit Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen'in cenazesi ikindi namazın ardından Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Limonlu beldesi mezarlığında toprağa verileceği belirtildi.