Amerikalı savcılar Amerikan medyasına yaptıkları açıklamada, otel temizlikçisinin 14 Mayıs'taki olaydan bu yana çeştili defalar yalan söylediğini belirttiler.

Gine doğumlu oda temizlikçisinin ABD'ye sığınma başvurusunda da yalan söylemiş olduğu yolunda haberler yer alıyor.

Dominique Strauss-Kahn bugün mahkemeye çıkacak. Avukatların, kefaletle serbest bırakılma koşullarının hafifletilmesini istemeleri bekleniyor.

62 Yaşındaki Strauss-Kahn, Mayıs ayında toplam 6 milyon dolar kefalet ödeyerek, kiralanan bir eve geçmişti ve o tarihten bu yana çok sıkı güvenlik önlemleri ve gözlem altında tutulmaktaydı.

15 Mayıs'ta polis, Strauss-Kahn'a, "cinsel tecavüz girişiminde bulunmak, suç niteliğinde cinsel saldırı, cinsel taciz, bir kişiyi yasaya aykırı şekilde hapsetmek ve zorla dokunmak" dahil, 7 ayrı suçlama yöneltmişti.

Kendisini savunabilmek için IMF başkanlığından istifa eden Dominique Strauss-Kahn, yöneltilen suçlamaları kesinlikle reddediyor.

Savcılık rahatsız

Önceki mahkeme oturumlarında savcılık makamı, ellerinde sağlam kanıtlar olduğunu söylemişti.

New York'daki Sofitel otelinin oda temizlikçisi, temizlik yapmak üzere Strauss-Kahn'ın odasına girdiğinde cinsel tecavüze uğradığını bildirmişti.

Savunma avukatlarının odada bir cinsel ilişki meydana geldiğini kabul etmeleri ama bunun tarafların rızasıyla olduğunu savunmaları bekleniyor.

Ancak Amerikan medyası, son haberlerinde, savcıların, bugünkü oturumda 32 yaşındaki oda temizlikçisinin inanılırlığı hakkında kuşkularını dile getireceklerini bildiriyor.

The New York Times gazetesine göre, adlî tahlillerde Strauss-Kahn ile davacı kadın arasında cinsel ilişki olduğuna dair kesin kanıtlar ortaya çıkmasına rağmen, artık savcılar, oda temizlikçisinin olayla ilgili olarak ve kendisi hakkında anlattıklarının çoğuna inanmıyorlar. 

Gazete, söz konusu kadının sığınma başvurusu sırasında söylediklerinde gözlenen tutarsızlıklarla, uyuşturucu ticareti ve kara para aklama işlerine karışmış bazı kimselerle ilişki içinde olması olasılığının, savcıları huzursuz ettiğini yazdı.