Türkiye'ye ilk kez konuk olan, yapıtları kadar özgün karakterleri ve çalkantılı yaşam öyküleri ile de merak uyandıran Frida Kahlo ve Diego Riviera'nın yapıtlarını görmek için son 2 gün!

Pera Müzesi'nde sergilenen ve 20 Mart'ta bitmesi öngörülen ancak yoğun istek üzerine bir hafta uzatılan sergi yarın akşam saat 18.00'de perdesini kapatıyor ve bu muhteşem eserler dünyanın başka bir yerine doğru yola çıkıyor.

20. yüzyıl sanatının Meksika ve dünyadaki en çarpıcı figürlerinden ikisi Frida Kahlo ve Diego Rivera'nın Gelman Koleksiyonu'ndaki başyapıtları arasında çiftin fotoğrafları, anlatımları da bulunuyor. Dünya çapındaki bu ünlü koleksiyon, Meksika dışında daha önce çok az sayıdaki sergide izleyiciyle buluşabildi.

Diego Riviera'nın alışılagelmedik irilikteki cüssesi ile Frida Kahlo'nun narin minyon tipi sonucu ve ikisinin de sanat alanında kendine özgü verdikleri döneme damgasını vurmuş başyapıtlar, bu birlikteliği her zaman ilgiye maruz bıraktı. "Fil ve Güvercin" olarak anılan çift, özellikle Frida'nın hayatındaki olayları tuvallere yansıtmasıyla bu ilişkiyi ikonlaştırdı.

Bu önemli sergiyi kaçırmayın, bu başyapıtlar sizi başka bir boyuta taşıyacak...