Hiçbir tehdit, kirli senaryo hukuk dışı örgütlenme bu ülkenin kutlu yürüyüşünü durduramaz. Bu millet ilerleme azmini kırmak isteyenlere, kendisini kafeslere hapsetmek isteyenlere her zaman yanıtını vermiştir.

Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin Kızılcahamam'daki 14. İstişare Kampı'nın kapanış konuşmasında hiçbir kirli senaryo ve hukuk dışı örgütlenmenin bu ülkenin kutlu yürüyüşünü durduramayacağını söyledi. Sözü, Deniz Kuvvetleri'ndeki bir cuntanın hazırladığı iddia edilen Kafes Planı'na getiren Erdoğan şunları söyledi: “Biz korkularla vehimlerle hareket etmiyoruz. Bu millet ilerleme azmini kırmak isteyenlere, büyüme heyecanını kırmak isteyenlere, kendisini dar kalıplara sokmaya çalışanlara, kafeslere hapsetmek isteyenlere her zaman yanıtını vermiştir, bundan sonra hiç şüpheniz olmasın yine verecektir.”

PKK'YA MESAJ: AMELİYATA İZİN YOK

“Resmi dille ilgili bize tehdit sallamaya kalkarsan kusura bakma. Ülkemizin üzerinde operasyona, ameliyata, bu coğrafya üzerinde asla müsaade etmeyiz.”

“Geri dönen teröristlere ev, maaş para verilecekmiş. İftiraya dayanan haberleri yayıyorlar. Kim söyledi. Başbakan mı, Bakan mı?Bu yolla vatandaşımızın hissiyatını galeyana getirmek isteyene prim verilmesin.”

YAPTIKLARI SADECE TAHRİKTİR

“İnternette, televizyonlarda, gazete sayfalarında inceden inceye bayrağımızı, İstiklal Marşımızı, anayasamızın değişmez hükümlerini, sınırlarımızı, bağımsızlığımızı tartışma konusu yapanların, bu kavramlar üzerinden yalan yanlış iddialar ortaya atanların yaptıkları açık bir tahrikten başka bir şey değildir.”

YILMAZ VE GENÇ'E ELEŞTİRİ

“Geçmişte başbakanlar, AB yolu Diyarbakır'dan geçer, dedi. Arkadaş niye öyle diyorsun. 'Türkiye'den geçer' de. Sen öyle deyince Hans, George doğruca Diyarbakır'a gidiyor. Kendimize engelleri içerde çıkartıyoruz.”

“Meclis'te bir tanesi var. Kalkıp Tunceli'ye ne götürdünüz diyor. İnsanda biraz utanma olur sorarken. Tunceli'de üniversite var şimdi.”

Fenerbahçe mağlubiyeti Erdoğan'ı üzdü

Erdoğan, Kızılcahamam'da Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi maçını milletvekilleriyle Asya Termal Oteli'nin toplantı salonundaki dev ekranda izledi. Fenerbahçeli Erdoğan, takımının maçın ikinci yarısında yediği 3 gol nedeniyle üzüldü. Erdoğan maçın ardından Beşiktaşlı vekilleri tebrik etti.

Baykal'ın mektubu utanç vericiydi

İstişare toplandısında vekiller açılımla ilgili düşüncelerini İçişleri Bakanı Atalay'la paylaştı. Murat Başesgioğlu kimlik üzerinden siyaset yapılmamasını istedi. Zeynep Dağı ise "İçimizdeki Onur Öymenleri ikna etmeliyiz öncelikle" dedi. Atalay da Baykal'ın Başbakan'a yazdığı ve 'kamera eşliğinde görüşme' teklif ettiği mektupla ilgili 'utanç vericiydi' değerlendirmesinde bulundu./yeni şafak