Bahçeli'den Erdoğan'ın 'Kafatası milliyetçisi' eleştirisine sert yanıt. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın kendisine yönelik 'uçak özürlü' sözüne tepki gösterdi. Bahçeli, "Bizim uçağa bineceğimiz gün, milletimizin uçağa bineceği gün olacaktır. Biz ne özel uçağa, ne de devletin uçağına bineriz. Biz diyelim ki, uçak özürlüyüz. Peki sen nesin. Ata binme özürlü. Eğer yüreğin varsa gel Konya caddelerinde ata binelim" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı (MHP) Devlet Bahçeli, partisinin Konya'da düzenlenen mitingine katıldı. Bahçeli, " İç ve dış tehditler, yaşanan siyasi ve ekonomik kriz açısından bu seçimleri önemli kılmaktadır. Hangi partiden olursak olalım, çok yüksek bir katılım için gayret gösterelim" dedi.

Bahçeli, " Bu AKP zihniyetini tanımlarken, milli görüş çizgisinin geleneğinden gelen bir ruhu temsil ettiklerini sakın ola zannetmeyin. Çünkü Fazilet Partisi kurulduktan sonra kapanma durumuyla karşı karşıya kaldığında TBMM'de 103 milletvekili bulunuyordu. 2 tanesi siyasi yasak kapsamına alınmış, gerisi ise Saadet Partisi, eşit olarak ikiye bölünmüştü. Bir siyasi partiyi hayatta tutabilmek için büyük bir çoğunlukla kaldılar. Değişimci dönüşümcü gibi moda kavramlara uyarak oradan ayrılanlar AKP'yi kurdular. Belli bir dönem sonra AKP, biz milli görüş gömleğini çıkardık dedi. Bu gömleği çıkardığınıza göre yerine ne giyecek diye merak ederken bir t-shirt giydiler. Önünde AB, arkasında ise ABD yazıyordu" diye konuştu.
Bahçeli, 18 Kasım 2002 tarihinde 58. hükümetin kurulduğunu, seçime girme şansı olamayan bir şahsın 116 gün sonra CHP'nin de desteğiyle önce milletvekili, daha sonra da başbakan olduğunu hatırlatarak, "Şimdi tekrar soruyorum ne oldu bu 116 günde? Milletvekili bile olamazken sonra başbakan oldunuz. Bunu gel bir millete bir anlat" dedi.

"BU ÜSLUPLA BİR YERE VARILMAZ"
Başbakan Erdoğan'ın siyaseti kirlettiğini, üslubunun çirkin olduğunu da belirten Bahçeli, "Konuşmalarında ya 'lan' diyorsun ya da konuşmanı 'be' ile bağlıyorsun. İnsanlara hakaret, iftira ediyorsun. Siyasi partilere sataşıyorsun. Dün 'ananı da al git' dediğin çiftçiye gibi kendinden olmayana herkese hakaret ediyorsun. Böyle bir üslupla bir yere varılamaz, Türkiye'de böyle sosyal barış sağlanamaz. Siyasetçiler arasında diyalog kanalları açılamaz, Türkiye'ye hizmet edilemez" diye konuştu.

Bahçeli daha sonra şunları söyledi: "Bunların hayalleri yok, yaptıkları yok diyor meydanlarda. Şimdi soruyorum. Bu hızlı tren sizin hayaliniz miydi? 57. hükümet döneminde 17 Eylül 1999'da ihalesi, 23 Ekim 1999'da da sözleşmesi imzalandı. 9 yıl sonra hangi rüyanda gördün de gerçekleştirdin bu hızlı treni. Projeleri, kredileri sağlanmış, sözleşmeleri imzalanmış bir mirasa konmuşsun. Mirası aldığın insanları yok sayıyorsun. Bu bir başbakana yakışmıyor. Türk Telekom'u Araplara, Telsim'i İngilizlere, Kuşadası Limanını İsrail'e verdin. 46 bankanın 24 tanesini yabancılara sattın. Yunanistan bile gelip bizden banka aldı. Şimdi o banka Trakya'da Ege'de sadece tarlayı ipotek alıp istediği parayı veriyor. Dün çiftçiye ?al ananı git' demiştin, yarın da Yunanlılara ?al şu toprakları git mi diyeceksin'"dedi.

"KAFATASI ÖLÇSEYDİK. SEN BAŞBAKAN OLAMAZDIN"
Başbakan Erdoğan'ın 20 Mart'ta Konya'da yaptığı mitinge Bahçeli'ye yönelik söylediği "Bunlar kafatası milliyetçileri" sözüne de tepki gösteren Bahçeli, "Şu çirkin söze bakınız. MHP'yi kafatasçı diye nasıl edepsizce suçlarsın. Türk siyasi hayatında 40 yıldan beri şerefli bir mücadele yürüten bir partiye böyle edepsiz bir iftirada nasıl bulunursun. Eğer MHP kafatası ölçmeye başlamış olsaydı senin Türkiye'de başbakan olma şansın yoktu" diye konuştu.
Erdoğan'ın sürekli olarak 36 etnik gruptan bahsettiğini, ancak hiçbir zaman Türk Milleti diye bir kelime çıkmadığını hatırlatan Bahçeli daha sonra şunları söyledi: "Bunlar Türk milletinin öz evladı diyemiyorsun. Sürekli kaşıyorsun, kışkırtıyorsun. Bu ülkeyi ayırmaya mı heveslisin. Seni kim yönlendiriyor. Türkiye'yi etnik temelde bölmeye inanç temelinde ayrıştırmaya kurumlar arasında çatışmaya sürüklemek kime hizmettir sayın başbakan? Şimdi gidişin başlıyor. Bir gün bunun hesaplarını verme korkusu başlıyor. Bu hesapları sizden sormazsam namerdim"

"HÜR İRADENİZE KOVBOYLAR GİBİ KEMENT GEÇİRTMEYİN"
Erdoğan'ın ?uçak özürlü' tanımlamasına da tepki gösteren Bahçeli, "Bizim uçağa bineceğimiz gün, milletimizin uçağa bineceği gün olacaktır. Biz ne özel uçağa ne de devletin uçağına bineriz. Biz diyelim ki; uçak özürlüyüz. Peki sen nesin. Sen de ata binme özürlüsün. Eğer yüreğin varsa gel Konya caddelerinde ata binelim" dedi. Konuşmasında bir hikayeden alıntı da yapan Bahçeli, "Hünkarın biri bir köylüden haksız yere yumurta alırsa onun adamları köyde tavuk bırakmaz hepsini alır. Türkiye'de şimdi bu durum başladı. Dalkavuklar boş kaşıkla besler. Bir siyasi partinin genel başkanı, başbakanın ilk dikkat edeceği şey bu dalkavukların kökünü kazımasıdır. Yarın göreceksiniz nasıl dalkavuklar üreyecek. Konya'dan uçakla değil karayoluyla Elazığ'a gideceğim" dedi.
Yardım dağıtmanın sosyal devlet anlayışının bir gereği olduğunu da hatırlatan Bahçeli, "Sosyal devlet demek, yetimin, öksüzün, fakirin yanında olmak
demektir. Kim kurduysa şükranlarımızı sunuyoruz. Şu anda dağıtılan kömür, yiyecek, içecek giyim ne varsa hiç çekinmeden alınız. Bunlar sizin helalinizdir. Milletin kaynaklarıdır. Yiyin, için kullanın ama hür iradenize kovboylar gibi kement geçirtmeyin. Alın paketleri vurun tokadı" diye konuştu.

Habertürk