Edinilen bilgiye göre dün akşam saatlerinde Nazilli İlçesi Turan mahallesi"ndeki Cumartesi Pazarında Hüseyin Ergin (40), ayrıldığı eşinin babası Hamdi Öztürk"ü (57)başını taşla ezerek öldürdü. Akşam saatlerinde cami çıkışında pazarda alışveriş yapan Hamdi Öztürk"ün arkasından gizlice gelerek elindeki poşet içerisinde sakladığı taşla ile vuran Hüseyin Ergin, kayınpederinin kafasına defalarca vurarak olay yerinden kaçtı. Emekli imam olduğu öğrenilen Hamdi Öztürk olaydan sonra ağır yaralı olarak yaklaşık Nazilli Devlet Hastanesi"ne kaldırıldı.
Yaklaşık 8 saat yoğun bakımda kalan Öztürk hayatını kaybederken katil zanlısı eski damat Hüseyin Ergin polise giderek teslim oldu.Damat Hüseyin Ergin"in, yaklaşık 4-5 ay önce eski kayınpederini çarşıda bıçakla kovaladığı ve bir süre önce de cami de namaz sırasında kafasına taşla vurduğu bu olaydan sonra cezaevine girdiği öğrenildi. Hüseyin Ergin"in cezaevinden 10 gün önce çıktığı ve Hayırsevenler Camii"nde imamlık yapan eski kayınpederi Hamdi Öztürk"ü tehdit ederek, “Seni bayrama kadar öldüreceğim” dediği iddia edildi. Hüseyin Ergin, Hamdi Öztürk"ün kızı Birnur (37) ile 18 yıl önce evlendiği ve Çiftin Hamdi isimli bir de erkek çocukları olduğu bildirildi. Hüseyin Ergin"in evine sürekli alkollü gelerek eşini sık-sık dövdüğü ve bu nedenle 3 yıl önce boşandıkları öğrenildi. Hüseyin Ergin eşiyle boşanmasından kayınpederini sorumlu tuttuğu ve boşandıktan sonra kayınpederinin evinin camlarını taşladığı iddia edildi.
Emekli imam Hüseyin Öztürk"ün cenazesi bugün daha önce görev yaptığı Hayırsevenler Camii"nde kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere memleketi Afyonkarahisar"ın Sandıklı ilçesine gönderildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.