ADÜ Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilimdalı doktorları tarafından ameliyata alınan hasta 5 saat süren ameliyatın ardından kafasındaki anahtar çıkarılarak sağlığına kavuştu.
Edinilen bilgiye göre, Aydın'da yaşayan evli ve 2 çocuk annesi Elif Ekin,
bir yıl önce evinin içinde ayağının masaya takılması sonucu düşerek başını kapıya çarptı.
Çarpmanın ardından bayılan Ekin, ayıldığında başından akan birkaç damla
kanı çarpmanın etkisiyle olduğu düşünerek önemsemedi. Aradan geçen 6 aylık sürede yüzünde ağrılar başlayan ve çenesini açmakta zorlanan Ekin, daha sonra Aydın Atatürk Devlet Hastanesinde muayene oldu. Muayene ve tomografi sonucu başında metal cisim tespit edilen Elif Ekin ameliyata alındı. Ameliyatta hastanın başındaki yabancı cisim bulunamadı.
Bunun üzerine ADÜ Tıp Fakültesi Hastanesine Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümüne sevk edilen Ekin, burada Yrd. Doç. Dr. Nazan Şahin Sivrioğlu ve ekibi tarafından önce muayene, ardından ameliyat edildi. Yaklaşık 5 saat süren ameliyatla, uzun uğraşı ve özel görüntüleme teknikleri kullanılarak derinin 6 santimetre altında ve beyne çok yakın bir bölgede boyu 22 milimetre, çapı 5,8 milimetre olan bir metal bulunarak çıkarıldı.
"AMELİYATIN ZAMANINDA YAPILMASI HAYAT KURTARDI"
Konuyla ilgili açıklama yapan ADÜ Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Eray Copcu, anahtarın hastanın kafasına yaklaşık bir önce girdiğini fakat bunu fark etmediğini söyledi. Ev anahtarlarının paslanmaz çelikten yapılmasına rağmen Elif Ekin"in kafasına saplanan anahtarın paslandığını kaydeden Copcu, “Pek çok kişi bu anahtarı orada bırakmayı düşünebilirdi. Ama bu anahtar çıkardığımızda paslanmış durumdaydı. Zamanında bu ameliyat yapılmamış olsaydı çok büyük bir olasılıkla hastada beyin apsesi oluşacak ve mutlaka hayatını tehdit edecekti. Bu ameliyatın zamanında yapılmış olması hastanın hayatını kurtardı. Hastamızı anahtarın oluşturabileceği mikrobik durumlara karşı 5 günlük antibiyotik tedavisini tamamlayarak sağlıklı bir şekilde taburcu ettik. Hastamızın kafasındaki anahtar çıkınca hastamızın hastaneye başvuruş sebebi olan yüz ağrısı ve çenen açamama sorunu da çözüldü” şeklinde konuştu.
Yapılan ameliyatın bilimsel bir yayın olacağını belirten Doç. Dr. Eray Copcu, bilimsel yayının adının da "Anahtar paspasın değil, çene kemiğinin altında" olduğunu söyledi.