CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, dün Tekirdağ"daydı. CHP"nin Sultanköy Belde Teşkilatı"nın açılışına katılan Baykal, yoğun sevgi gösterisiyle karşılandı. Baykal, Anayasa Mahkemesi"nin verdiği karara herkesin saygılı olması gerektiğini söyleyerek özetle şöyle konuştu:

* Sen mahkemeyle kavga etmeye başlarsan, bu karar işime gelmez diye hakimin yakasına yapışırsan, bundan iyi sonuç çıkar mı, çıkmaz. İçine sindireceksin hazmedeceksin. Bu mahkemenin yetkilerini değiştireceğim diyerek parmak hesabı yaparsan, "Ben haddini bildireceğim"dersen huzuru bozarsın, sarsarsın. Milli irade diyorlar. Nedir bu milli irade?
var. O işte milli iradedir. Onun ötesinde bir de siyasi iradeler vardır. Siyasi irade kendi arasında işleri görüşürler, bazen Anayasa dışına çıkılır. Milli irade orada dur der. Kafana göre anayasa yapma dönemi geçti. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası"nda temel ilkeleriyle, laik Cumhuriyetle hiç kimsenin ihtilafının olmadığını biliyorum. Bunları değiştirelim diyenler vardır. Bu milletin hissiyatı değildir. Halkımız Elhamdülillah biz Müslümanız diyor. Kitap, din, peygamberimizle iftihar ediyoruz. Anadolu"nun her camisinde beş vakit ezan okunuyor. Türkiye"de herkes özgürce imanını yerine getiriyor.

Toptan"a yanıt

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, TBMM Başkanı Köksal Toptan"ın “Senatoyu tartışalım” önerisiyle ilgili olarak, “Bu ortam Anayasa"da değişiklik arayışı için uygun bir ortam değildir” dedi. Herkesi sükunete çağıran Baykal, “Türkiye"nin sükunete ihtiyacı var. Anayasa Mahkemesi"ni tartışmaya devam etmek hiç doğru değildir. Hele bu tartışmayı devletin en sorumlu olması gereken, en yüksek noktalarından yapmaya kalkışmak fevkalade yanlıştır” diye konuştu.