Bu durumu protesto eden Ayşe Algın meslektaşlarıyla birlikte eyleme katıldı. Taşeron firma Ayşe Algın’ı eyleme katıldığı için işten çıkardı. 
 
Adana'daki Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nde taşeron firmada çalışan ve ameliyathanede hemşire olarak görev yapan Ayşe Algın (24), eylemde halay çekerken, 2 gün önce greve katıldığı gerekçesiyle işten çıkarıldığını öğrenince şoke oldu.
 
Balcalı Hastanesi'nde çalışan sağlık görevlileri, 1 ay önce isteklerinin yerine getirilmemesi üzerine 8 günlük grev yaptı. Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü, sağlıkçılar ile görüşmeyi kabul edince greve son verildi. Ancak, üniversite yönetiminin görüşmeleri uzatması üzerine sağlıkçılar önceki gün yeniden greve başladı. 2 gündür grevlerini sürdüren sağlık işçileri halaylar çekerek, Çukurova Üniversitesi yönetimini protesto etti.
 
KÖTÜ HABER HALAY ÇEKERKEN GELDİ
 
Halay çekilirken bazı işçilerin 2 gün önce başlayan greve katıldıkları gerekçesiyle işten çıkartıldıkları haberi gerilime yol açtı. İşten çıkartılanlar arasında yer alan ve 1 yıldır bir taşeron şirketinde çalışıyor gözüküp ameliyathanede hemşirelik yapan Ayşe Algın, halay çektiği sırada kötü haberi alınca şoke oldu. İşten çıkartılmasını "Bu nasıl adalet?" diye eleştiren hemşire Ayşe Algın, "Hakkımızı aradığımız için önce tehdit edildim, şimdi de işten çıkarıldığımı öğrendim. Hemşirelik okulunu okudum. İş bulamayınca taşeron firmasında işe başladım. Bize verilen sözler yerine getirilmediği gibi işimize de son verildi" dedi.
 
posta