Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3. Lig 3. Grup takımlarından Aydınspor"da yeni sezon hazırlıkarının başlamasına kısa bir süre kala, teknik heyet yeni sezonda mücadele edecek kadroyu belirlemek için yoğun bir çaba harcıyor. Aydınspor"da 20 Haziran 2008"de yapılan olağanüstü genel kurulun ardından başlayan transfer çalışmalarını değerlendiren Aydınspor Teknik Direktörü Murat Gürkan Zora, transfer çalışmalarında önemli bir mesafe alındığını belirtti.
Aydınspor"da transfer çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğine işaret eden Teknik Direktör Murat Gürkan Zora, yapılan transferlerin ardından şuanda karşılarında bir takım görebildiklerini söyledi. Buna rağmen mevcut kadronun tüm sezonun yükünü kaldırabilecek yeterliliğe sahip olmadığının altını çizen Zora, şuanda devam eden futbolcu seçmeleriyle takıma takviye yapmak istediklerini ifade etti. Seçmelerde avantajlı olduklarını ve ihtiyaç duydukları oyuncuları tercih etme imkanına sahip olduklarını belirten Zora, “Aydınspor"un içinde bulunduğu durumu göze alarak maliyeti düşük olan ve tecrübeli oyunculardan oluşan iyi bir kadro oluşturduk. Halen görüştüğümüz ve prensip anlaşmasına vardığımız çok sayıda oyuncu var. Devam eden oyuncu seçmelerinden de takıma takviyeler yapacağız. Beğendiğimiz oyuncuları hemen kadroya dahil etmeyeceğiz. İlk gün 25 oyuncuyu beğendik ama halen oyuncular gelmeye devam ediyor. Hafta sonuna kadar oyuncu sayısını 11"e düşüreceğiz. Oluşan bu kadroyu Aydın"da mücadele eden amatör takımlardan seçilen amatör karma ile oynatacağız. Bu etabın ardından futbolcu seçimlerimizi yapacağız. Birbirine yakın özellikte oyuncular arasında Aydınlı olanlara öncelik tanıyacağız. Ben takımda Aydınlı oyuncuların bulunmasına büyük önem veriyorum. İlk günkü seçmelere katılan ve beğendiğimiz oyuncular arasında yer olan 3 futbolcunun Aydınlı olması ayrıca beni çok mutlu etti” dedi.
Aydınspor"un başarısı için amatör karma ve alt yapıya büyük önem vereceklerine değinen Teknik Direktör Zora, güçlü bir alt yapının güçlü bir Aydınspor anlamına geldiğine işaret etti. Sezon içerisinde kadro sıkıntısı yaşadıkları anda alt yapıdan yararlanmak istediklerini kaydeden Zora, “Bu nedenle alt yapıda görev alacak olan hocalarımızın işi çok zor. Sürekli olarak profesyonel takımda her an oynayabilecek futbolcuları hazır bulundurmak zorunda olacaklar. Ben alt yapıya çok önem veriyorum. Zaman zaman onların antrenmanlarına katılacak ve oyuncularla bir araya geleceğim. 1 hafta 10 gün içerisinde net kadro belirlenmiş olacak. 15 Temmuz gibi sezonu açmayı düşünüyoruz. Ben buraya bir şeyleri başarmaya geldim. Sportif başarılarının da kısa sürede gelmesi için güçlü bir kadro oluşturmaya çalışıyoruz. Yönetim ve teknik heyet olarak uyum içersinde çalışıyoruz. Taraftar ve camianın bize inanmasını ve destek olmasını istiyoruz. Aydınspor"un başarısından hiç endişe etmesinler” diye konuştu.