Kadir İnanır’ın başrolde oynayacağı, yönetmen Ahmet Sönmez’in “Elveda Katya” adlı ilk sinema filminin basın toplantısı, 10 Mayıs 2012, Perşembe günü; Kadir İnanır, Caner Cindoruk, Rüçhan Calışkur, Belgin Erdoğan, Beliz Aksoy, Tatsiana Tsivikevich, Yeliz Şar, yönetmen Ahmet Sönmez, senarist Nalan Merter Savaş ve senaryo danışmanı Cem Başeskioğlu’nun katılımlarıyla Sheraton İstanbul Maslak-Qubbe Bar’da gerçekleşti. Toplantıya beyazperde.com da katıldı.
Toplantıda Elveda Katya adlı filmin çekimlerinin Batum ve Trabzon’da gerçekleşeceği,15 Mayıs'ta motor deneceği açıklandı. İlk sözü filmin yönetmeni Ahmet Sönmez aldı. Rus-Türk oyuncularla çekeceği filmin gerçek bir hayat hikayesinden yola çıkarak senaryolaştırıldığını, daha önce duyulmuş ama beyazperdeye taşınmamış bir konuyu yansıtacaklarını; vicdanı, kendini karşısındakinin yerine koymayı, önyargıları, kaybetme korkusunu, masumiyeti, kötülüğü, yetimhanede büyüyen Katya’nın, babasını bulmak için geldiği Trabzon’da yaşadıkları üzerinden beyazperdeye taşıyacaklarını açıkladı.

Kadir İnanır söz aldığında ise, son 3 yıldır çok fazla senaryo okuduğunu ama hiçbirinin onu bu film gibi heyecanlandırmadığını anlattı. Dizi senaryolarının zaman içinde değişebildiğini, bu yüzden çalışırken mutsuz olduğunu belirten Kadir İnanır,"sinema filmlerinde senaryo değişmez, başta ne okuduysanız odur, bu yüzden sinema filmlerinde daha mutlu çalışıyorum" dedi. Elveda Katya adlı filmde canlandıracağı karakterin kişisel sinematografisine değer katacak bir karakter olduğunu belirten İnanır, bıçak sırtı ve zor bir karakteri canlandıracağı için heyecanlı olduğunu ekledi.
Yeni oyuncuları bu işe gönül vermelerinden dolayı bile takdir ettiğini söyleyen yılların oyuncusu, "artık üretim yok, bu yüzden zorluk yaşayacaklar, zamanında yılda 350 film çekilirdi, 15'i bana denk gelirdi, şimdi örneğin Caner bir rol oynuyor, ödül alıyor, ama aynı sene içinde ikinci bir film yok, e o zaman nasıl devam ettirecek sanatçı vasfını? Bir oyuncu senede en az üç filmde oynamalı. Üretim mutlaka artmalı" şeklinde konuştu.
Öyküsü Osman Sönmez’e, senaryosu Nalan Merter Savaş’a ait olan filmin; yönetmenliğini Ahmet Sönmez, yapımcılığını Osman Sönmez, senaryo danışmanlığını ise Cem Başeskioğlu üstleniyor.
24Kare Film Yapım ve KOMPAS Production’ın ortak yapımı olan filmin, sonbaharda gösterime girmesi planlanıyor.