Kadir Gecesi, tüm İslam alemi ve Türkiye genelinde olduğu gibi Aydın’da da İl Müftülüğü’nün düzenlediği Kur’an-ı Kerim ve Mevlit-i Şerif ziyafeti ve Sakalı şerif ziyareti ile ihya edildi.

Aydın İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Kadir Gecesi programı Bey Cami’nde İl Müftüsü Ömer Kocaoğul’un zaazı ile başladı. Vaazında Kadir Gecesi’nin önemi ve değerlendirilme şekli hakkında bilgiler veren Müftü Kocaoğul, “Bin Aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini tövbe istiğfar, dua, Kuran tilaveti ve namaz kılarak geçirmeliyiz , Allah dan af ve mağfiret dileyerek bu müstesna geceyi ihya etmeliyiz” dedi.

Kadir Gecesi programı Teravih Namazı sonunda halkın yoğun ilgi gösterdiği Sakalı Şerif ziyareti ile devam etti. Yavuz Sultan Selim Cami’nde Akşam Namazı ile Yatsı Namazı arasında Mevlit-i Şerif okunarak, vaaz verildikten sonra Yatsı Namazı’na müteakip Aydın merkez ve ilçelerinden gelen güzel sesli din görevlileri katılımcılara Kur’an-ı Kerim ziyafeti sundu. Program İl Müftüsü Ömer Kocaoğul’un Kadir Gecesi dolayısıyla okunan hatimlerin duasını yapmasıyla son buldu.

Kadir Gecesi’nde Aydın’da Teravih Namazına müteakip birçok camide Tespih Namazları kılındı. Camiler sabaha kadar açık bulundurularak, halkın Kadir Gecesi’nde rahat bir şekilde ibadetlerini yerine getirilmesi sağlandı.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png