10'uncu sanat yılında yeni bir albümle sevenlerinin karşısına çıkan Funda Arar: Şöhret olmak için kolay yolu seçmedim. Eline yüzüne bakılır biriyim. Kadınlığımı öne çıkarıp, çabuk şöhret olabilirdim!..

Pop müziğin sevilen sesi Funda Arar, 10'uncu sanat yılında 'Zamanın Eli' isimli yeni albümü ile müzikseverlerin karşısına çıktı. Albüm öncesinde insanların kendisi hakkında ne düşündüğünü öğrenmek için bir araştırma yapan Arar, çıkan sonuçtan çok memnun olduğunu söyledi. Araştırmada 'eğlenceli müzik yapanlar' ve 'sanatsal müzik yapanlar' adı altında iki kategorinin olduğunu belirten Arar, şöyle konuştu: "Halk beni sanatsal müzik yapanların içinde görüyor. Mesleki açıdan beğenilmemek beni çok üzerdi. 'Biz onu böyle dinliyoruz. Çizgisini hiç değiştirmesin' gibi yorumlar geldi..."

HAYATIMIZ ÇOK ZOR
Magazine malzeme olarak kolay yolu seçmediğini söyleyen Arar, "Kadınlığımı ön plana çıkarıp daha çabuk şöhret olma imkanı bulabilirdim. Ama ben böyle yetiştirilmedim" diye de ekledi.

* 'Zamanın Eli' isimli albümle müzik piyasasına geri döndünüz...
Bu albümümün diğerlerinden bir adım önde olduğunu düşünüyorum. Ben yaptığım her işin öyle olmasını istiyorum. Bir öncekinin daha da üstüne çıkabilmeliyim. Yeninin eskiyi aratmaması lazım. Yaptığım işi çok seviyorum. Sevmeseniz yapabileceğiniz bir iş değil zaten. Çok zor. Bu kadar göz önünde olmak, bu kadar insanın eleştirisine maruz kalmak zor!

* Neler yaşıyorsunuz mesela?
Her zaman güçlü durabilmeniz gerekiyor. Ama bu kolay değil çünkü maalesef sizin de kendinize göre bir yaşantınız var. Hayatınızda başınızdan geçen, dışarıdaki insanların bilmediği şeyler olabiliyor. Ama sanatçı olunca bunlar insanın aklına gelmiyor. Siz sanki başka türlü bir yaratıkmışsınız gibi bakıyorlar. Bu ortamda bir şeyleri başarmak gerçekten zor.

BİRAZ KİLO VER DEDİLER
* Bunun getirisi var ki bu Don Kişot'luğu yapıyorsunuz...
Evet! Manevi yönden kendimi tatmin edecek işler yapmazsam, varolma sebebim yok olur. Ben kendimi bildim bileli şarkı söylüyorum. Benim varoluş sebebim; şarkı söylemek. Müzikal açıdan kendimi tatmin etmem gerekiyor. Yaptığım mesleğe 'şöhret olalım, para kazanalım' gözüyle bakmıyorum. Öyle olmuş olsaydı çok daha farklı albümler yapardım.

* Bu albüm öncesinde de insanların hakkınızda ne düşündüklerini anlamak için bir araştırma yaptırdınız. Yorumlar karşısında neler hissettiniz?
Halkın ne düşündüğü benim için önemli. Ama beni üzen hiçbir eleştiri olmadı. Beni mesleki açıdan beğenilmemek üzerdi. O anlamda eleştiri gelmedi. Ve hatta şöyle bir sonuç çıktı; 'Biz onu böyle dinliyoruz. Çizgisini hiç değiştirmesin.' Kıyafetlerimle ilgili 'Yaşından daha büyük gösteren kıyafetler giyiyor. Daha spor şeyler giysin' gibi eleştiriler geldi. Kadınlar grubu ise 'Biraz kilo versin dedi!

SABAH