Restoranda ucuza yemek, masaj veya kurs isteyenlerin internetten satın aldığı 'fırsat'ların günlük cirosu 200 bin TL'yi aşarken, kuponları alanların yüzde 70'ini kadınlar oluşturuyor


ŞEHİR fırsatları sitelerinin, Türkiye'de 2011 yılında 100 milyon liralık hacme ulaşması beklenirken, internette grup satın alma servislerindeki rekabet de hızla artıyor. Groupon'un Türkiye sitesi Şehirfırsatı.com'un Genel Müdürü Emre Ekmekçi, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Adana, Samsun gibi büyükşehirlerde olmak üzere her gün üyelere 20'nin üzerinde, yüzde 90'a varan indirimlerle şehir fırsatları sunduklarını anlattı. Ekmekçi, fırsat sunan işyerlerinin dağılımını yüzde 40 yemek, yüzde 40 güzellik, yüzde 20 aktivite şeklinde sıralayarak, şu ana kadar toplam 300 bin kupon sattıklarını, 20 milyon lira tasarruf ettirdiklerini kaydetti. Türkiye'de internetten alışveriş yapan kitlenin yüzde 70 erkek iken, sitelerinde yüzde 70 kadın, yüzde 30 erkek dağılımı olduğunu kaydeden Ekmekçi şöyle devam etti: 'Çok yakında global fırsat havuzumuzu Türk kullanıcılarımızla paylaşacağız. ŞehirFırsatı iş ortaklarımız için dünyadaki 20 milyon üzerindeki üyeye ulaşmak için bir köprü olacak. Türk kullanıcılar, sehirfirsati.com'da Londra'da bir restoran fırsatı veya Paris'te bir konaklama fırsatı da görüp satın alabilecek' dedi.

Pazarlık yapmak kanımızda var
Grupfoni CEO'su Burak Hatipoğlu, Grupfoni'nin 500 bine yaklaşan üyesine 145 bin kupon sattıklarını kaydetti. Hatipoğlu, 'Türk insanı lüksü ve markayı seviyor ama paranın değerini de biliyor. Ayrıca pazarlık yapmak Türk insanının kanında var. Bu iş modelinde fırsatlar önünüze pazarlığı yapılmış halde geliyor. Bu büyük kolaylık' dedi.

17 bin kişi Turkuazoo bileti aldı
GRUPANYA CEO'su Esra Sertoğlu, 250 bin üyenin satın aldığı 155 bin fırsatla 10 milyon TL'yi aşkın tasarruf yaptığını söyledi. Bugüne kadar en çok ilgi gören fırsatlardan birinin 29 Eylül'de sundukları Turkuazoo girişi olduğunu kaydeden Sertoğlu, 'Bir günde 17 bin 40 kişi satın aldı. Bu dünya çapında rekorlardan biri' dedi.

Cem Yılmaz imzalı iPad'e 35 bin 'tık'
yakala.co Kurucu Ortağı Mehmet Keteloğlu ise şöyle konuştu: 'En hızlı satışı yapılan fırsat 'iPad CMYLMZ Special Edition' oldu. İçinde Yahşi Batı filminin yayınlanmamış kamera arkası fotoğraflarının bulunduğu iPadler'in arkasında Cem Yılmaz'ın imzası yer aldı. Piyasa fiyatının yüzde 40 altında satışa sunuldu. Siteye girecek ilk 75 kişi bu iPad'i satın alabilecekti. Ancak aynı dakikalarda 35 bin kişi girdi, 221 kişi satın aldı. Biz 146 kişiyi mağdur etmedik, paralarını geri ödeyerek heveslerini de kırmadık.'