Mazhar Alanson, kadınları bir türlü çözemediğini itiraf etti:


"Bir gün oğlum 'Baba bu kadar aşk şarkısı yazdın. Nedir bu kadınların derdi?' diye sordu, ben de ona 'Vallahi oğlum ben daha kadınları çözemedim' dedim. Bir baba olarak cevap vermek isterdim, ama veremedim. Bu sorunun cevabını da hiçbir erkeğin vereceğini sanmıyorum. Kadınları anlamak için evliya olmak lazım!"

Huzurlu musunuz, kafanız rahat mı?
- Vallahi Allah"a şükürler olsun ki, her şey güzel gidiyor. Huzur dediğin şey de kolay elde edilmiyor. Mutluluk ve huzuru da eşinle, sevgilinle anlaşarak elde edersin. Önemli olan eşeklik etmemen. Eşeklik etmemeyi de bu yaşta öğreniyorsun ancak. Çünkü her erkeğin yaşadığı bir Recep İvedik"lik dönemi vardır, o dönemde dağıtırsın. Önemli olan durman gerektiği yeri bilmek ve o dönemdeki eşekliklerini devam ettirmemek.
? Oğlunuza da bu tür öğütler veriyor musunuz?
- Veriyorum ama bazen takılıp kalıyorum. Bir gün bana oğlum “Baba bu kadar aşk şarkısı yazdın. Nedir bu kadınların derdi?” diye sordu ben de ona “Vallahi oğlum ben daha kadınları çözemedim” dedim. Bir baba olarak cevap vermek isterdim ama veremedim. Bu sorunun cevabını da hiçbir erkeğin vereceğini sanmıyorum. Kadınlar anlaşılmaz varlıklar. Ciddi, bunu bütün samimiyetimle söylüyorum. Kadınları anlamak için evliya olmak gerekiyor...
? Hayat felsefenizi özetleyen slogan ne olurdu?
- Karnımın üstünde bir benim vardı, aldırdım. “Bir günlük iş var” dediler ama nerde! Bir ay uğraştık, hayatım alt üst oldu. “Sağlık, sıhat” diyorum başka da bir şey demiyorum.
Cem Yılmaz"ın iki filminde rol aldınız. Biz sizin “A.R.O.G”ta da oynamanızı bekliyorduk...
- Ekip ruhu önemli ama devamlı aynı insanlarla oynamak da tekrar oluyor. Kendini tekrar etmek insanı renksiz kılar. Zaten Cem"in güzel bir ekibi var, onlarla film çekiyor.
? “A.R.O.G”ta Cem Yılmaz"a çok yüklenildiğini düşünüyor musunuz?
- Evet, çok yüklendiler. Bir filmi bu kadar büyütmenin alemi yok. Cem de her sanatçı gibi yaptığı iş karşısında saygı ve takdir bekliyor.
? Yeni sinema teklifleri geliyor mu?
- Gelmez mi? En son Sinan Çetin"den bir teklif geldi. Levent Kazak senaryosunu kaleme almış benden bir pezevengi oynamamı istediler. Önce “Nasıl yani. Gençlerin Mazhar abisiyiz, bize bu rol yakışır mı” dedim. Sonra da “Niye olmasın? Aktörüm ben, her rolü oynarım” diye düşündüm. Ve de biliyorum o rolü de iyi oynarım.
? Orhan Pamuk"la askerlik arkadaşı olduğunuz söyleniyor doğru mu?
- Aynı dönemde Tuzla"da askerlik yaptık ama öyle arkadaş falan değildik. Bir tane birlikte çekildiğimiz bir fotoğraf var. O da kantinde öylesine çekilmiş bir fotoğraf.
? Orhan Pamuk"la arkadaş mısınız?
- Yok değiliz. Ben sadece Orhan Pamuk"un hayranıyım, severim kendisini, büyük yazar. Mutlaka o gün onların masasına avanta çay, peynir vardır. Ben de o hesap onların masaya dahil olmuşumdur. Kadir İnanır"la da beraber yaptık askerliği ama onunla da fazla bir samimiyetim yoktur ama gördüğümde “Vay askerlik arkadaşım” derim ona.
? Tabii o zamanlar Orhan Pamuk sizin kadar meşhur değildi...
- Onu boşver de ben Orhan Pamuk"la iftihar ediyorum. Nobel ödülü almış adam, kolay mı? Ama düşün bak neler oldu sonrasında. Neler planlamışlar adam hakkında.
? Evet, New York"a yerleşmek zorunda kaldı.
- Evet, kazı-kazan (Ergenekon soruşturmasından bahsediyor) olmasa belki Orhan Pamuk da bir kurşuna kurban gidecekti. Baksana her yerden lav silahları, el bombaları çıkıyor. Her neyse nerden girdik bu konuya, filme dönelim.
? MFÖ için “Şimdi millet sanat, müzik diyecek. Değil... Buna esprili bir dille cevap verecek olursak, çok güzel bir anlaşma geliyor ve bu parayı kimse reddedemiyor. Bir anda birleşiyoruz” dediniz. Hakikaten böyle mi?
- Tek neden o değil.MFÖ"yü artık istesen de dağıtamazsın, çünkü Türk Rock Müziği tarihine geçmiş bir grup. Ancak senin söylediğin açıklama da doğrudur. Ne yapalım, ne edelim derken. Bir firma geliyor “Şimdi size şu kadar para vereceğiz, turne düzenleyelim” diyor, bir bakıyorsun MFÖ toplanmış, çalıp söylüyoruz. Olay bu kadar basit.
? Galiba sizi böyle harbi açıklamalar yaptığınız ve doğal olduğunuz için çok seviyorlar.
- Teşekkür ederim... Ben doğru neyse "dank" diye söylerim. Mizacım bu benim.
? TV programlarındaki patlamaların da nedeni bu mu?
- Hayır değil... O patlamalar adamına göre oluyor. Niye sana patlamıyorum ya da geçen HaberTürk"te Balçiçek Pamir"e çıktım niye ona patlamadım. Niye patlamalar bazen oluyor? Karşı taraf sana bir arıza çıkarırsa patlarsın. Bir laf söylüyorlar onun bizim memleketin gelenek ve görenekleri içerisinde toparlamaya çalışıyorsun, yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal. Her neyse geçmişte olan şeyler bunlar kapatalım bu konuyu. Kazılara dönelim (gülüyor).
? Genç nesil müzisyenlerde yapaylık sorunu var. Sizce niye bu kadar kasıyorlar?
- Kuşak sorunu bu... Evet, çoğu yapay. Bir de zannediyorlar ki, milet bunu çakmaz. Hereke"deki kahvede oturan Osman dayı bile sen rol mü yapıyorsun, harbi misin anında anlar.