Aliağa Belediyesi, Belediye Kız öğrenci Misafirhanesinde kalan öğrencilere kadın sağlığı eğitimi verdi. Aliağa Belediyesi ile Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV) işbirliğinde gerçekleşen eğitimlerde genel sağlığı koruyucu davranışlar, temizlik, cinsel sağlık, beslenme, aile planlaması, ergenler ve çocuklarla iletişim, hamilelik, loğusalık, iletişim becerileri, insan hakları, kadın hakları gibi konularda 2 ay boyunca eğitim verildi. Eğitim sonunda öğrencilere katılım sertifikaları verildi.

HEDEF TÜM KADINLARA EĞİTİM

Psikolog Gamze Şener; “2 aylık eğitim çok yararlı oldu. Kadın Sağlığı Eğitimi ile bilinçlendirme ve temel sağlık sorunlarının çözümüne katkı sağlamayı amaçladık. Eğitimi tüm Aliağalı kadınlara vermeyi planlıyoruz. Belediye Kız Öğrenci Misafirhanemizde bulunan öğrencilerimizden başladık.” dedi.

BAŞKAN YARDIMCISI EREN; “KADIN SAĞLIĞI, TOPLUM SAĞLIĞININ GÜVENCESİ”

Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren, kadın sağlığının, toplum sağlığının güvencesi olduğunu ifade ederek, “Son dönemde kadın sağlığı üzerine yapılan tartışmalardan uzak, 2 ay boyunca çok yararlı eğitim verdik. Kadının bilinçli olması ve sağlığını koruması, doğrudan toplum sağlığını ve buna bağlı toplumun tüm sosyal, demografik durumunu etkiliyor. Eğitimleri önümüzdeki dönemde Aliağa’daki tüm kadınlara vermeyi planladık. 2 aylık eğitime katılan öğrencilerimize bugün katılım belgelerini vermekten dolayı büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

45 ÖĞRENCİ SERTİFİKA ALDI

Aliağa Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nden Psikolog Gamze Şener ve Hande Tırmık tarafından verilen eğitimler sonunda 45 öğrenciye sertifikaları Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren, Sosyal Kültürel İşler Müdürü Sami Toydemir, Belediye Meclis Üyeleri Fuat Özer, Kıymet Baysal, Selma Orhan ve Misafirhane Müdiresi Hülya Büyük tarafından verildi.