Söke Kent Konseyi Kadın Meclisi başlattığı ikinci anket çalışması ile Söke"de kadınlara yönelik bir önemli veriyi daha ortaya koyacak. Kadınlara yöneltilen sorularla Söke"de yaşayan kadınların ne kadar siyasetin içinde olduklarını ve siyasete katılmak isteyen kadınların nelere ihtiyacı olduğunun ortaya konması hedefleniyor.
Kemalpaşa Mahallesi"nden başlayan ve Çeltikçi Mahallesi ile devam eden kadınlara yönelik anket çalışmasında tüm ilçe mahallelerinin dolaşılarak kadınlarla yüz yüze görüşüleceği belirtildi. Görüşmelerde anket soruların yanı sıra sohbet de eden Kadın Meclisi üyeleri bir yandan kadınların çeşitli sorunları hakkında bilgi edinme fırsatı da buluyor.
Söke Kadın Meclisi Kültür Sanat ve Eğitim çalışma gurubu Başkanı Sevay Açıcı; “Ankette çıkan sonuçlar doğrultusunda Kültür Sanat ve Eğitim çalışma gurubu olarak kadınlarımıza yönelik eğitim çalışmalarını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.
İlk anket çalışması ile kadınların Söke"de kadınlara yönelik istedikleri mesleki eğitim kursları ile ilgili çok önemli yol haritası belirlediklerini belirten Söke Kadın Meclisi Başkanı Hatice Sarınç; “Bu türlü anket çalışmalarını çok önemsiyoruz. Çünkü kadın meclisimizin faaliyetlerinde yol haritası vazifesi görüyor. Çıkan anket sonuçları kadınların isteklerine yönelik faaliyetler ve etkinlikler gerçekleştirmemizi sağladığı gibi beraber yönetme ve beraber çalışma şartlarını da hazırlamış oluyor” diye konuştu.