Söke Kent Konseyi Kadın Meclisi"nin çağrısı üzerine Söke"deki sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerden kadın temsilciler toplantıda bir araya geldiler.
Kadın Dayanışma Merkezi"nde yapılan toplantıya demokratik kitle örgütleri ve siyasi partilerin kadın temsilcilerinin katılıdı. Kadın Meclisi Başkanı Hatice Sarınç Kent Konseyi tüzüğü ve Kadın Meclisi"nin yaptığı çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.
Söke Kent Konseyi Kadın Meclisi Kültür-Sanat ve Eğitim Komisyonu"ndan Sevay Açıcı, özellikle 8 Mart çalışmalarına başlamadan platformu oluşturmak istediklerini belirterek; “Platformda yer alan kadınların farklı dünya görüşleri olsa da ortak yanımızın kadın olması, herkesin kadın paydasında toplanması doğru olacaktır. Kadın sorunlarının tespiti ve mücadelesinde güç birliği yapmak için platformda buluşalım” dedi.
Toplantıya katılan Ticaret odası Girişimci kadınlardan Filiz Kahraman, ÇYDD adına katılan Nimet İncedal, ADD adına Cennet Özden, DİSK adına katılan Şadiye Kiracıoğlu, Eğitim-Sen adına Serap Atalay, Magnesia adına Ezel Sökeli, CHP Kadın Kolları adına katılan Günnur Özgen Kadın Platformuna sıcak baktıklarını, bu çalışmada yer alacaklarını belirttiler. Toplantıda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü çalışmaları için daha hazırlıklı bir şekilde tekrar toplantı yapılması önerildi. Mazeret belirterek toplantıya katılamayan diğer örgütlerin de katılımı ile bir sonraki kadın platformu toplantısının 10 Ocak Pazartesi günü yapılması kararı alındı.